Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia_misia

Cilest - czy mogę przesunąc datę okresu

Polecane posty

Gość Asia_misia

Mam mały problem. Po miesiącu przerwy wracam do tabletek. Wcześniej brałam Yasmin, ale postanowiłam zmienić na Cilest. Dzisiaj dostałam okres i wiem, że powinnam wziąć pierwszą tabletkę. Z moich obliczeń wynika, ostatnią tabletkę wezmę w środę, a okres powinien pojawić się po 3-4 dniach, czyli w weekend. A tego bardzo chciałabym uniknąć i przesunąć sobie okres na poniedziałek lub wtorek. Może któraś z Was wie, czy można tabletkę wziąć dopiero w drugim dniu krwawienia? Bo wtedy przesunęłabym sobie okres o jeden dzień, na czym właśnie mi zależy. Proszę o odp. bo nie wiem, co robić :(

lepiej weź normalnie w 1 dzień, to, że wcześniej dostawałaś krwawienie po 3-4 dniach nie oznacza, że teraz też tak będzie. może dostaniesz w 5, albo jeszcze później. ja na twoim miejscu wzięłabym 1 dnia i później najwyżej kilka tabsów z następnego opakowania, tak żeby opóźnić krwawienie.

Możesz wziąć bez przerwy kilka tabletek z kolejnego opakowania, np. 3 a dopiero póżniej zrobić przerwę 7-dniową.

Gość Asia_misia
A co by się stało gdybym pierwszą tabletkę następnego opakowania wzięła po nie 7 ale 8 - dniowej przerwie??

Gość xxxyyy
tak nie wolno,nie bedziesz zabezpieczona wogóle. mozna przerwe skracaź,ale nie wolno jej wydłużać

dokładnie NIGDY NIE PRZEDŁUŻAJ PRZERWY możesz ją skrócić, ale nie przedłużyć. najlepiej weź po prostu kilka tabletek z następnego opakowania.

Gość niee
nie wolno ci wziąć tabletki w inny dzien, niz poza pierwszym dniem okresu! jesli chcesz sobie przesunąc okres za pomocą cilestu, nie rób siedmiodiowej przerwy tylko jak gdyby nigdy nic-bierz dalej nastepne opakowania. (takpowiedzial mi gin)pozdro