Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fnt

Płaskostopie

Polecane posty

Gość Fnt

mam problem, chyba mam płaskostopie:(:( moje stopy sa szeroki i bardzo nieładnie wyglądają w pantoflach i innych szczupłych butach:( czy ktoś ma podobny problem??? jak mozna temu zaradzić???Prosze o odpowiedz

Gość zimna wydra
hej. no cóż ... witam w klubie koślawych:p łącze sie z Tobą w bólu ponieważ mam ten sam problem. choć bardzo bym chciała niestety nie mogę nosić butów na obcasie...i wogóle takich które odsłaniają troche wiecej nogi.. kiepsko to wygląda.. ostatnio gdzies wyczytałam że wieku 22-23 lat da się coś z tym jeszcze zrobic..trzeba zgłosic się do ortopedy a on już coś wymyśli( może wkładki do butów i ćwiczenia?)

bylam u ortopedy- w naszym wieku pow 20 lat cwiczenia juz nic nie dadza- chodzi o okres kiedy rosniemy itd... ja mam plaskostopie spowodowane dodatkowa koscia w stopie (pod normalna kostka) co bylo zaniedbane przez rodzicow i lekarzy. pozostaja tylko wkladki chyba ze sa jeszcze jakies inne zabiegi operacyjne pozwalajace doroslym osoba na podniesienie tej \"oklapnietej\" czesci:)

Gość zimna wydra
płaskostopie leczy się operacyjnie, ale ztego co wiem to koszmar.. wtrakcie operacji siekają ci kości stopy a potem skręcaj je na śruby z którymi trzeba się potem meczyc jakieś pare miesięcy.. no i nie można chodzić więc zostaje jazda na wózku ....po operacji i tak nie można chodzic na obcasach...