Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia asia asia

Pytanie o studia.

Polecane posty

Gość asia asia asia

Robie wlasnie licencjat z administracji podatkowej i celnej. Pomyslalam, ze moze jednak chcialabym uczyc w szkole... i oto pytanie: Czy jesli pojde na 2-letnie uzupelniajace mgr z pedagogiki to bede miala mozliwosc uczenia w szkole... W koncu jakby nie patrzec bede miala 2 zawody w kieszeniu.. Moze mogłby ktos midoradzic, czy dobrze mysle?? A jesli zle to co powinnam zrobic.. moze wystarczy jakis roczny kurs przygotowawczy po prostu?

Gość pooddnoszee

Gość pf
wydaje mi sie że uzupełniające robi sie z przedmiotu pokrewnego do tego z którego masz licencjat, wątpie żebyś po administracji mogła sobie iść na pedagogike

Gość podnoszeeeeeeeeeee

Gość poodnossze

Gość asia asia asia
Chyba sie nie rozumiemy.. Chce pojsc na mgr.. tak czy siak.. tylko jak zdobyc uprawnienia nauczycielskie??

Gość asia asia asia
w koncu i profesorowie.. musieli zdobyc jakies kurs czy cos w zakresie pedagogicznym aby byli kompetentni w roli nauczyciela...

Gość blaeska
zrob kurs pedagogiczny, powinien byc na Twojej uczelni

Iść na studia o jakimś konkretnym kierunku (polonistyka, geografia). Teraz w szkole inaczej się nauczycieli (bez takiego wykształcenia) nie zatrudnia... To jest podstawa. Ale jest studiujesz na dziennych to może kariera akademicka? Lepiej platna (zdecydowanie) i pokrewna (studenci bardziej \"wdzięczną publicznością\" niż gimnazjaliści... Tylko, żeby zostac na uczelni trzeba być naprawdę niezłym... albo mieć znajomości, a to trudne... Ale, podanie napisać zawsze możesz, ewentualnie pogadac o tym z promotorem i zapytac jak to sie u was na uczelni odbywa.

Kurs pedagogiczny jest niezbędnym \"dodatkiem\" do studiów kierunkowych (geografia, historia itp) i sam w sobie, bez tych poprzednich do nieczego nie uprawnia.

Gość asia asia asia
no tak... ale nie mam na mysli..heografii czy biologii.. czy innych takich... mam na mysli przedmioty zwiazane z wlasnym kierunkiem... z adm.. Przeciez teraz w chyab kazdym liceum..sa takie przedmioty jak... zarzadzanie... ekonomia, przedsiebiorczosc, czy dzialalnosc gospodarcza... ... wiec?? :) A akademiccy koncza kursy??

Gość podnosszzeee

Gość podnosssssssse

Gość odpowiem Ci
--->asia Na każdej właściwie uczelni pedagogicznej jejst coś takiego jak międzywydziałowe studium pedagogiczne, prynajmniej tak jest na Akademi świętokrzyskiej w Kielcach. Trwa to (cyba) trzy semestry i kosztuje przynajmniej około 3000 w sumie. Skończysz to będzisz mieć uprawnienia pedagogiczne. Moje koleżanki pokończyły ekonomie lub akademie rolniczą i zrobiły sobie ten kurs pedagogiczny. Tak często robią ludzie po uniwerkach.

Gość odpowiem Ci
jak masz więcej pytań to pisz. Jestem nauczycielką:)

Gość asia asia asia
52 73881.. to moj nr gg.. bede potem..ale to wazne dla mnie..:) bede wdzieczna ..nauczycielko:)

Gość odpowiem Ci
asiu, międzywydziałowe to jeszcze coś innego, bo one trwają 5 lat, nie wiem dokładnie,ale znałam chłopaka,który studiował międzywydziałowe matematyczno-przyrodnicze.Wejdź na stronę np.Akademii Swiętokrzyskiej i poczytaj, taki kurs mozna na pewno robić na wszystkich uczelniach pedagogicznych,ale i uniwerkach.

Gość podnnosze

Gość poddddddddnosze

to nic nie znaczy ze bedziesz magistrem, nawet pedagogiki, musisz miec dodatkowo zrobione uprawnienia nauczycielskie, czyli kurs pedagogiczny, to konieczne, musisz dowiedziec sie na swojej uczelni czy funkcjonuje biuro oferujace takie szkolenia, dodam ze to niestety platne, u mnie trwalo 3 lata i konczylo sie pieciotygodniowymi praktykami w szkole jako nauczyciel, oprocz prowadzenia zajec, hospitujesz i piszesz liczne konspekty lekcji