Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana23

przesuszona cera?

Polecane posty

Gość zatroskana23

Witam! mam następujący problem: generalnie mam cerę tłustą ze skłonnością do trądziku. Ale nie w tym rzecz, od jakiegoś czasu zauważyłam, że skóra mi się przesusza, mimo tego, że jest tłusta i świeci się cały dzień. A przesusza się tak, że miejscami się łuszczy. Nie używam kosmetyków typowo przeciwtrądzikowych, ani maści tego typu, wręcz przeciwnie - na noc raczej krem bambino. Aha, i nie korzystam też z solarium. Może mi ktoś coś poradzić? Jakiego kremu powinnam używać w tej sytuacji, a może peeling enzymatyczny by pomógł? Póki co używam zwykłego, ale to nie pomaga. Proszę was bardzo, pomóżcie...

Gość LPR
La Roche Posay Hydraphase XL lergere albo rich (lergere ma mniej bogatą konsystencje) ale gdy mialam mozno przesuszona skore od leczenia tradziku zaczelam od rich a teraz uzywam lergere....i swiece sie o wieeeeeeelleee mniej niz kiedys to jest krem do odwodnionej skory, ale nie powoduje powstawania zaskornikow, trzeba uwazac zeby sie nie dostał do oczu, dlatego nie polecam go stosowac pod oczami kosztuje duzo, ale warto wydac tą cene bo jest wydajny i warto go miec w swojej kosmetyczce

Gość LPR
BTW bambino moim zdaniem bardziej natłuszzca cere a nie nawilza a tu chodzi o nawilzanie cery głównie

Gość LPR
poza tym pij duzo wody w ciagu dnia i zdrowo sie odzywiaj zero słodyczy i cukru....jesynie w owocach ewentualnie w ciemnje czekoladzie

Gość LPR
acha bambino mam na mysli babmbino z wit E bo jest jeszcze krem pielegnujący z pantenolem...ale on nie wiem jak dziala, ale pewnie lepiej nawilza niz ten ochronny

Gość zatroskana23
kurcze, dzięki za wszystkie rady. byłam przekonana, że właśnie dlatego że bambino jest taki tłustawy (ten ochronny), to osiągnę lepsze nawilżenie - mocniejszy efekt. spróbuję któregoś z tych kremów, jeszcze raz wielkie dzięki:)