Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skuteczne odchudzanie

Która z Was przytyła bez istotnego powodu?

Polecane posty

Ja w krótkim czasie przytyłam dośc dużo - nie jadłam wiele,wręcz przeciwnie przy długotrwałym stresie jadłam niewiele, słodyczy nie lubię specjalnie,więc też nie bylo ich w jadłospisie. Zrobiłam badania i wyniki mam na piatke z plusem,więc zaburzenia hormonalne czy też inne podłoże chorobowe wykluczone. Czytam tutaj,że kobietki tyją ponieważ dużo jedzą , lubią słodycze..etc... A mnie zastanawia - dlaczego przybylo mi 10 kg wagi w ciągu kilku miesięcy, mimo że zawsze wcześniej byłam szczupła.? Czy któraś z Was też tak miała?

Gość ppppppppppppppppp
z moze od tabletek anyty?

nie biorę tabletek antykoncepcyjnych od kilku lat. Kiedyś owszem - jednak nie wpływały na tycie, jedynie po nich prawdopodobnie mam przebarwienia na twarzy. Nie biore w ogole żadnych leków - poza doraźnymi przeciwbólowymi.

Gość wirielll
TSH ft3 ft4 i antyTPO badalas?

Gość może zaburzenia
hormonalne - wizyta u endokrynologa wskazana

Gość wprost
też tak miałam. w okresie zimowym, wydawać się mogło bez żadnej przyczyny przytyłam około 10 kg. Później rozszyfrowałam dlaczego. Po pierwsze w okresie wakacji mało jadła, po prostu nie czułam takiej potrzeby, prawie całe wakacje spędzone na mazurach, ciągły ruch, mało jedzenia. Mimo ruchu i mniejszych ilości jedzenia nie schudłam dużo, około 1 kg. Wróciłam do miasta, do swoich zajęć, większość czasu w pozycji siedzącej, wieczorami wychodziłam do znajomych, czasem wypiłam piwko, jedno lub dwa...i tak przez 10 miesięcy się uzbierało 10 kg. Zafundowałam mojemu organizmowi wakacyjne, nieświadome odchudzanie, zmianę metabolizmu...później zima, więc wieksze zapotrzebowanie na energetyczne posiły...

TSh mam w normie - 0,72 przy normie 0,35 - 5,50. Cholesterol mam poniżej normy- tu mnie pocieszył lekarz. Faktem jest,że ruchu mam nie wiele,ale i cwiczyc szczególnie nie moge gdyż pod wpływem wysiłku pękają mi naczynka na twarzy,nogach.... Kiedyś jadłam więcej,też ruchu było niewiele a jednak byłam szczupła. Lekarz ręce rozkłada. Myslę nad wizyta u lekarza chorób otyłości - czy korzystałyście moze z jego porady?

Gość wirielll
a jesz po 18-tej? wiesz z wiekiem przemiana materii sie spowalnia