Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MajaMajka

Tu wspolnie zbijamy kg po ciazy!!

Polecane posty

Gość MajaMajka

Witam - urodzilam w kwietniu, mam 14, 8 kg do zbicia, zeszlo juz 12, 2:)moze razem bedziemy sie mobilizowac?

Myszka - bedziemy czekac!! poglaszcz brzuszek ode mnie, zycze bezproblemowego porodu i zdrowego Malenstwa❤️

MajaMajka wielkie 👄 juz nie moge sie doczekac koncowki., Maly wazy 3500 i ja juz jak slon :( ale damy rade. Masz plan na jakas diete? karmisz piersia?

ja rodziłam 12.02 z 18kg zostało mi jeszcze do zgubienia 2kg -do wagi jaką miałam przed ciązą a 7kg zeby uzyskać wagę zadowalającą mnie :P

ja mam nadzieje, ze uda mi sie zrzucic wszystkie kg. Przytylam jak narazie 19 kg :(

Czy Wy rodziłuyście naturalnie czy przez cc?? Pytam sie z ciekawości :)

To ja dołącze do Was w grudniu :D Mysz_ka to nie wazne, wazne zeby Maleństwo było zdrowe, a po porodzie zbijesz kg szybciutko

Myszka - moja droga ja Cie pobilam - ja przytylam 27 kg ...i to kurcze nie jadlam za wiele, nie obzeralam sie po prostu waga szla..do 5 miesiaca 5 kg, w 6 nagle 5..a potem kg co tydzien sajgon:( wiec miesiac po porodzie mam 12, 2 do tylu, jeszcze 14, 8:( ale musze dac rade.. Siwek - to dolanczaj bedziemy wspolnie walczyc:) ja karmie naturalnie piersia, bez dopajania, dokarmiania..maly przybira i jest ok:) Ja rodzilam naturalnie, w pn wielkanocny:):)

Ja jestem w 8 tygodniu, za 3 dni bedzie 9 ct i przytyłam 2,5 kg :D To duzo czy normalnie?? :)

co do planu diety - w pologu nie wolno za bardzo cwiczyc...potem ostro brzuszki, ale potrzeba mi mobilizacji...teraz mam diete z powodu karmienia - miesko gotowane, zero slodyczy, z warzyw salata, z owocow banany, brzoskwinie, po reszcie Jasia kolki kluja, woda mineralna, jogurty, i lekkie zupki...

si 25 - ja Ci powiem tak...nie ma reguly - wiesz jest tycie i tycie ..albo woda, ktora tracisz (koncowka) albo tluszczyk:( ale pamietaj jedz dla dwojga a nie za dwoje...a bedzie cie ssalo, wierz mi :( ja do 4 miesiaca nie mialam apetytu, ba do 5 kg na miesiac, juz siecieszylam kurcze 5 miesiac i 5 kg,ale w 6 6 kg??!! pilnuj sie w ciazy, potem bedziesz miala latwiej...:)

Gość margaretka 3
witajcie. ja po porodzie super doszlam do siebie bo maly sciagal duzo kalorii az sie pytali czy sie odchudzam, ale jako przestroge powiem ze sie zaczelo jak odstawilam mojego szkraba a jadlam tyle samo z przyzwyczajenia przez 1,5 roku przeciez bylo super...i poszlo ekspresowo. teraz musze z 10 zrzucic

margaretka - szczesciaro!! ja w szpitalu zostawilam 8 kg, potem po 2 kg tyg, teraz cos stanela waga:( buuu

Gość margaretka 3
jak juz dojdziecie do siebie polecam skakankę, są lepsze rezultaty niż na rowerku stacjonarnym

czesc i czolem ja wprawdzie (alleluja) nie mam nic do zrzucenia po ciazy, ale faktycznie mysle ze trzeba byc przede wszystkim czujnymi, bo kilogramy w okresie karmienia bardzo latwo sie przyczepiaja i nijak nie chca same pojsc sobie ;) ja w pierwszych tyg po porodzie mialam apetyt tak straszny ze gdyby nie to ze wzielam sie za cwiczenia to chyba przytylabym wiecej niz w calej ciazy. i uwaga z mitem ze karmiac piersia zawsze sie chudnie. kobiety tak myslac jedza wiecej i potem niespodzianka-zbedne cos na plusie :O aha mi pomogl sie troche odchudzuic rowerek w powietrzu i brzuszki--cdziennie minimum 30 minut przez 2 miesiace, a po swietach bozego narodzenia odechcialo mi sie i juz niejak nie moglam sie zmobilizowac:P grunt to aby wypracowac nawyki.i tyle:P powodzenia zrzucaczkom kilogramow:D

MajaMajka ja narazie 19 :) a do konca czuje ze do 25 dociagne :( oby to pozniej zrzucic.,

Gość Mimina
Witajcie, ja mam 8 miesięczną córeczkę i 7 kg do zrzucenia. Karmię ja piersią, a waga ani drgnie. Co dziwne, dokładnie tak samo odżywiałam się po pierwszej ciąży i schudłam w ciągu 6 tyg prawie 15 kg. Może jak przestanę karmić to będize lepiej? Przeczytałam ostatnio na jednym forum z doradcą laktacyjnym, że nawet jesli matka karmi, to może się odchudzać, dziecko i tak dostanie swoje,jedyne co, to matka ucierpi. Więc ja się tak zastanawiam: biorę Feminatal, czyli witaminy dla karmiących, piję przepisowe 2 litry płynów dziennie, moze by się tak podietować (czyt. pogłodzić)? Co myślicie? Jest sens?

mimina - ja sie tez zastanawiam nad dietka...teraz cos u mnie tez waga nie drga...:( jem 3 tosty na sniadanie z dzemem, 3 na kolacje, obiad - chude mieso, ryz w zasadzie tyle...jogurty:( juz nie mam co ograniczac..teraz przejde do ofensywy - cwiczenia!

Gość Mimina
Ja niestety podjadam i słodyczami nie pogardzę.... Ale biorę sie w garsć i dziś nie ruszyłam chlebka. Co z tego, kiedy mąż pojechał na zakupy i przywiózł i deser Wedla z bitą śmietaną... Przecież mu nie odmówię... (mężowi oczywiście). A może to sprawa hormonów? Przemianę materii mamy zbyt wolną? Chyba sobie poprostu zrobię ścisły plan żywieniowy i jego się będę trzymać. A jak Wasze morfologie? Bo ja trochę boję się tej diety ze względu na hemoglobinę. Tuż po porodzie odpuściłam sobie witaminy i wyniki były nie zaciekawe. Teraz znów łykam to samo co w ciąży (Feminatal) i wszystko wróciło do normy, ale troche boję się głodówy. Albo sobie pretekstów szukam... Jakoś przed ciążą było łatwiej poprostu nie jeść, prawda?

ja dołączam, choc już sporo schudlam:) dzięki karmieniu piersią, Maja, muszę ci powiedzieć, że na poczatku też bylamna surowej diecie, prawie nie jadłam owocow i warzyw-no może marchew. I trochę się zmasakrowalm, po 3 miesiącach mialam slabe wyniki, włost wylatywały mi garściami, a maly i tak miał kolki, zielone kupki raz na jakiś czas...Dlatego zawsze doradzam dziewczynom,aby jadły zdrowiej, róznorodniej,( np brokuły są zdrowe i mają mnostwo witamin, zelaza)-nie wywołują kolek na pewno!!!).

mimina-dokladnie, ja po słodyczach od razu ide w szerz

Gość Baka-ła
Może powalczymy wspólnie ze zbędnymi kilogramami. Jestem 6 tygodni po porodzie, karmie piersią , nie jem prawie wcale słodyczy a waga ani drgnie.Mam do zrzucenia do wagi z przed ciąży 8 kg ale chętnie pozbyłabym sie więcej.Może wspólnie nam się uda.

O fajny temat.... Ja urodziłam rok temu. Wróciłam juz do swojej wagi. Ale najbardziej chudłam zazywajac carrezette. Jak je odstawiłam to przytyłam 2 kg i juz stoje w miejscu z waga.

Gość Mimina
Dziewczyny, coś strasznego, ożarłam się dziś słodyczy i doła mam potwornego... Najpierw mąż przyniósł znów deser czekoladowy. Kocha mnie i przynosi, bo wie, że uwiellbiam. potem przyszła koleżanka z córką a córka z cała paczką cukierków rozpuszczalnych, elsów, pyszne, szczególnie malinowe i jeszcze smarkata mówi: jedz ciociu, bo ja papierki do konkursu zbieram. I siedziały chyba ze trzy godziny, no i jadłam.... Jutro piję samą wodę i jem tylko jabłka. A mężowi powiedziałam, żeby lepiej marchwi obrał. czy Wy tez macie takie dni załamania?

Gość Baka-ła
Mimina nie przejmuj sie ja też tak mam potrafie sie kilka dni głodzić a potem następnego dnia zeżre tone słodyczy i jedzenia. A póżniej nienawidze sama siebie i mam okropnego doła.