Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość turystka mimo woli

paliwo samolotowe w gore, kazano mi doplacic!

Polecane posty

Gość turystka mimo woli

lece pierwszy raz w zyciu samolotem i zaskoczyla mnie dzisiejsza informacja z biura podrozy,ze mam doplacic do wczasow,ktore zaplacilam juz w marcu, poniewaz paliwo samolotowe poszlo w gore :( Czy ta podwyzka jest dopuszczalna? w marcu twierdzono, ze sa to juz wszystkie koszty jakie musze poniesc a nagle okazuje sie, ze mam doplacac, malo tego zmieniono linie lotnicze i godzine wylotu, mial ktos tez tak? :o

Gość walduuus
muahahahaaaa:D

Gość turystka mimo woli
mnie to nie smieszy :( no to jak to jest - slusznie biuro podrozy domaga sie ode mnie dodatkowych pieniedzy? :(

Gość turystka mimo woli
haloooooo, wie ktos? :(

heheh oczywiscie ze słusznie. idź i i m zapłać. tak sie robi i to normalna sprawa

Gość ta ta ta ta
z tego co pamietam, to owszem jest to mozliwe, ale w tym wypadku mozesz chyba np. zrezygnowac z wycieczki... wiem jednak ze sa takie przypadki:-(

Gość turystka mimo woli
nie powinni tak robic :( po to zaplacilam wczesniej, zeby miec to z glowy a nie martwic sie teraz doplatami.Do tego zmiana lini lotniczych i godziny odlotu, to juz przesada :(

Gość a ja powiem tak...
a duzo tej kasy chca od ciebie? wg mnie to jednak troche nie fair.

Gość turystka mimo woli
100zl moze to nie jest duza kwota, ale placilam wczesniej po to, zeby miec rabat, ktory teraz znacznie sie zmniejszyl :( naprawde czuje sie oszukana!

Gość a ja powiem tak...
dobrze ze tylko tyle. mysle ze masz powody zeby sie tak czuc. ale nie wiem gdzie powinnas sie zglosic z tym.

Gość prawo
cena ustalona w umowie nie moge byc podwyzszona, chyba ze umowa wyraznie przewiduje mozliwosc podwyzszenia ceny, a organizator turystyki udokumentowal wplyw na podwyzszenie ceny jednej z nastepujacych okolicznosci 1. WZROSTu KOSZTOW TRANSPORTU 2. wzort oplat urzedowych podatkow... 3. wzrostu kursow walut W okresie 20 dni!!! przed data wyjazdu cena ustalona w umowie nie moze byc podwyzszona. (ustawa o uslugach turystycznych, rozdzial 3 ochrona klienta, art. 17)

Gość turystka mimo woli
no niestety jest powyzej 20 dni, wiec mogli mi przywalic ta podwyzke 😭

Gość prawo
przeczytaj dokladnie umowe i warunki uczestnictwa. tam powinni szczegolowo napisac o ewentualnej zmianie ceny. jesli powiedzili, ze kosztow wiecej nie bedzie, a na pismie jest co innego, to niestety biuro postapilo nieladnie, ale zgodnie z prawem :(