Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ładoga

dowód ubezpieczenia do lekarza nfz - pomóżcie proszę!

Polecane posty

idę niedługo do lekarza w ramach nfz, powiedział, żebym wzięła ze sobą legitymację ubezpieczniową bądź dowód ubezpieczenia. a ja nie spytałam co to dokładnie jest :( bo ja mam 19 lat, jeszcze nie pracuję. moja legitymacja szkolna (jeszcze do października ważna ;) ) wystarczy? czy jakiś dokument mojej mamy? pomóżcie proszę bo ja się zupełnie nie orientuję w tych papierkowo-ubezpieczniowych sprawach :o

Gość qwet
twojej mamy albo ojca rodzinna ksiązeczka tzw. legitymacja ubezpieczeniowa

Gość qwet
jezeli jestes zarejestrowana jako bezrobotna to w Urzedzie Pracy taką wyrabiają jezeli sie uczysz to korzystasz z rodzinnej ksiazeczki (legitymazji ubezpieczeniowej) musi byc "aktualnia" podbita przez twojej mamy albo taty miejsce pracy (tam co jakis czas trzeba ją podbijac)

Gość _wredota_
u mnie co 2 m-ce, ale to podobno zalezy od osrodka zdrowia

legitymacja ważna jest tylko miesiąc (jesli chodzisz czesto do lekarza to muszą być aktualne pieczatki)

niektorym wystarcza legitymacja skzolna, ale wez ksiazkeczke ubezpieczneiowa swoich starych lub jeli nie pracuja na panstwoym ostatni odcinek ze zaplacili skladke ZUS

Gość dziwne rzeczy
przeciez dowodem na to ze sie jest ubezpieczonym jest ksiazeczka rum pierwszy raz slysze zeby lekarz w inny sposob sprawdzal ubezpieczenie od sprawdzania sa ci ktorzy te ksiazeczki wydaja,jezeli masz ksiazeczke rumowska lekarz nie moze zadac od ciebie niczego innego

ok! :) dzięki!! 👄 to moja mama podbije w poniedziałek swoją książeczkę i będę miała, wezmę legitymację na wszelki wypadek, zobaczymy co będzie chciał ;) a o co chodzi z książeczką rum???