Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawka Jola

Dziewczyny mieszkacie same czy z rodzicami?

Polecane posty

Gość ciekawka Jola

Po slubie bedziecie mieszkac same czy z rodzicami?

Gość ..a moze..
z mezem :D

Gość kolejny temat do pyskówki
zaraz po tym" po co biorą ślub w wieku 18 lat":-(

Gość ciekawka Jola
hehehe no tak:) sami a nie same:P

Będę mieszkać z mężem. Nie ma nic gorszego niż życie z mamusią i tatusiem jednego z małżonków razem. Poza tym ja nie mieszkam już od dawna z rodzicami i chyba by mnie po miesiącu szlag trafił. Po co psuć układy rodzinne?

Gość ciekawka Jola
dla czego kolejny temat do pyskówki? ja bede mieszkała na razie z rodzicami meza, dopoki mieszkania nie skończymy

Gość co to w ogle za pytanie
najpierw ze rodziecami , potem ze wspollokatorkami, nastepnie sama a teraz z narzeczonym nie radze ikomu wychodzic nza maz/ zenic sie wprost spod skrzydel mamusi

Gość ..a moze..
Po co brac slub jak nie mam gdzie mieszkac? Nastepne pytanie sie nasowa.

jak ktos jest na tyle dorosły zeby brac ślub to tez powinien byc na tyle dorosły, zeby zamieszkać samemu

Gość ssq
nie z rodzicami

Gość Mag27
My od poczatku mieszkalismy sami, ale ja od 4 lat przed slubem (jestem mezatka 1,5 roku) ) juz nie mieszkalam z rodzicami i moj maz takze i powiem szczerze, ze mimo, ze mam cudownych rodzicow i tesciow nie wyobrazam sobie mieszkam z ktorymis z nich...

Gość ..a moze..
coz kafe rzadzi sie swoimi prawami :D

Gość kolejny temat do pyskówki
no właśnei o to mi chodziło. Temacik pyskóweczka się zaczyna:-) Za chwilkę skoczą sobie do gardeł jedne co to uważają że się żenić nie powinno jak się mieszkania nie ma (stare, niemodne i do dupy nie podobne) a drugie się będą bronić:-(

Gość alicja w krainie czarów2222
ja po ślubie bede mieszkac z męzem i moimi rodzicami. Moze to najlepszy układ nie jest ale nie mamy na razie innej mozliwości. wynajem po prostu nie opłaca sie (kawalerka w warszawie w miare dobrym stanie 1200zł to minimum), zdolnosci kredytowej na razie tez nie mamy odpowiedniej, no i rodzice nie sa az tak zamozni by sprezentowac nam nowe gniezdko.

Gość Ardnaskela weż się
odpierdziel się od czyichś spraw. Pobierają sie bo się kochają. Masz z tym jakiś problem?

ale ja sie nie wpierdzielam:) tylko smiesza mnie takie małzeństwa mieszkające z tatusiem i mamusią

Gość czrnaa kropka .
rodzice maja duzy dom, pietrowy sami mieszkaja na dole a wiec gora jest wolna, rodzice maja ok 60 wiedza ze mieszkanie samemu w tak duzym domu nei ma sensu, miezkaja z jednym z dzieci, ich malzonkiem. Takie sytuacje sa dosc czeste w naszym kraju i co w tym dziwnego czy zlego?

Gość Ardnaskela weż się
no to nikt nie nakazuje ci tak samo robić. Szanuj decyzję innych jedynie.

No Siostra mojej mamy mieszkała przez bardzo długi czas razem z rodzicami z mężem i dziećmi. Dzieci miały już opkoło 15 lat gdy przeprowadzili się na swoje. Nie uważam tego za śmieszne załośne, może tak było im lepiej, taniej, wygodniej, milej. wszystko ma swoje plusy i minusy. I nie ma tu nic do śmiechu. :D

do Ardnaskela: kolezanka dobrze Ci odpowiedziała: bo sie kochamy! nie uważam takze ze samodzielne mieszkanie to jakis gwarant szcześcia, bo ono zalezy tylko od ludzi. nie uwazam takze ze to co robimy to nie dojrzała decyzja, moim zdaniem to osoby które jako warunek stawiaja samodzielne mieszkanie chyba nie dokońca dorodły do sprawy, wszyscy przeciez wiemy jak teraz sprawa z mnieszkaniami wyglada... i co za przeproszeniem któs ma nie zakładac rodziny bo nie stac go na pokój z kuchnia za 300 000 zł?? paranoja!! Ardnaskela, moze tobie łatwo mówic bo kupili wam mieszkanko rodzice a teraz wielce dojrzałych udajecie

Jest jeszcze jeden powód i dośc częsty. Małżonkowie chca się zaopiekowac chorym rodzicem. To przecież szlachetne a nie śmieszne. Jak dziecko szanuje rodzica tak będzie szanowało swoją żonę póżniej czy męża. Taka prawda.

moja droga rodzice nie kupili nam mieszkania, do wszystkiego sami doszlismy. Fakt faktem, nie od razu bylimsy małezństwoem i do wszytskigo co mamy sami doszlismy. Nikt nam niczego nie dawał.

kazdy ma w życiu inne priorytety, nam np nie bedzie przeszkadzało to ze juz jako małzeństwo bedziemy wszystkiego sie dorabiac. jesteśmy juz ponad 5 lat razem i nie chcemy dłuzej czekac

Gość wesela tez sie
sami dorobicie? hehehe

Wesele najczęsciej chcą robić rodzice, a nawet jeśli to można zrobić skromne przyjęcie. Wybacz nie na tym małżeństwo sie opiera.