Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo nie mam pojecia

Co o tym sadzicie?

Polecane posty

miedzy mna i kolega pojawila sie chemia (pocalunki namietne) - sprawe przemilczelismy z mojego wyboru po 5 miesiacach sytuacja sie powtarza, czy to moze oznaczac ze rzeczywiscie powinnismy o siebie zawalczyc? tym razem boje sie decydowac i wszystko jest zawieszone w powietrzu nie wiem co robic, czekac? dzialac, ale jak?

Gość inny_świat
to powinnaś najlepiej sama wiedzieć, ale jak dla mnie- działać

ale w jaki sposob dzialac? nie chce sie narzucac i nie chce tez zeby pomsylal ze znow go odtrace...

Gość Czesiu
Dzialaj i szczytuj jak najglosniej !

czesciu - bardzo smieszne

Gość Czesiu
smieszny to jest moj zolwik z jajami na plecach

Gość inny_świat
ojej no nie kręciłaś z facetem nigdy? umówcie się gdzieś, pogadajcie

juz w zyciu sie dwa razy umowilismy ale to jest trudne, razem pracujemy i poki co nie chcemy zeby o nas plotkowano poza tym on sie po tym incydencie (randka plus pocalunki) odzywal i napisal ze musimy porozmawiac... mija dzis tydz i nie gadalismy o tym

Gość blondynki sa piekne
facet wyjatkowo durny,przypominasz zimny makaron, moze po 5 miechasz sprawdzal czy temperatura wzrosla. Stwierdzil ze bez zmian i dal noge.

Gość inny_świat
myślę że powinnaś zdecydować czy ci zależy na nim czy nie, czy chcesz aby ta znajomość się rozwijała i w jakim kierunku. Jeśli stwierdzisz że chciałabyś żeby to się rozwijało, powinniście się skontaktować i pogadać, może on jest jakiś nieśmiały, nie wie na czym stoi i musisz go troszkę ośmielić? jeśli nie chcecie żeby o was plotkowano, to nie dawajcie w pracy powodów do plotek, tzn. utrzymujcie stosunki czysto zawodowe, choć z własnego doświadczenia wiem że to cieżka sprawa jeśli wam zależy na sobie, cieżko udawać że nic się nie dzieje;] sama najpierw musisz sie określić zanim podejmiesz jakąś decyzję

wtedy sytuacja taka ze ja z kims bylam i dlatego nie ciagnelam tego tematu teraz jestem wolna, w pracy jednak nie sadze zeby ludzie byli na biezaco z moim zyciem, moze uslyszal cos o moim facecie i sie wycofuje, nie wiem ale co mam zrobic? przeczekac?

tym razem wiem ze decyzja moja bedzie inna niz kiedys, czyli chce sprobowac bycia z nim... boje sie tylko ze sie tym narzuce i bede miec kogos w pracy, kogo bede omijac szerokim lukiem

Gość inny_świat
nie sądzę żeby czekanie było tu dobrym rozwiązaniem, powinniście się spotkać i wszystko sobie jasno wytłumaczyć, takie czekanie nie ma sensu, on może pomyśleć że tobie niezależy i jak widzi że nie jesteś zbyt zainteresowana to się wycofuje

byc moze tak wlasnie jest, strach ze drugi raz zrobie to samo, czyli pojde w swoja strone w takim razie jak do niego delikatnie zagadac? co mu napisac zeby zobaczyl ze mze mi zalezec? ale tak delikatnie!

Gość inny_świat
a może właśnie czeka na jakiś twój ruch? poza tym jeśli już będziecie pewni że chcecie być ze sobą to może ukrywanie się nie będzie potrzebne? ludzie poplotkują i przestaną, wierz mi;]

rozumiem i wiem ze potem pojdzie jak z gorki ale co jesli sie okaze ze on niczego nie chce ode mnie? ze to chwila slabosci? napisal mi ze chce pogadac, chce wiedziec czego chce, ale to bylo tuz po tych pocalunkach, on byl trzezwy, ja po alkoholu jak zagadc zeby bylo mega delikatnie a jednoczesnie dac mu do zrozumienia ze jestem na tak?

Gość inny_świat
może po prostu go spytaj czy ma jakieś plany na wieczór/popołudnie czy kiedy tam uznasz za odpowiednią porę i zaproponuj spotkanie. a jak nie to zadaj mu pytanie czy nadal uważa że powinniście porozmawiać. jeśli powie że tak to powiedz ze też tak myślisz i umówicie się na kiedys. jeśli powie że nie to spróbuj jeszcze delikatnie zasugerować że by ci na tej rozmowie zależało, jeśli stwierdzisz że on nie chce napewno rozmawiać to się wycofaj i poczekaj, może mu wróci ochota;)

mam mieszane uczucia i mnie normalnie strach paralizuje ale zapytam go przy byle okazji czy uwaza ze rozmowa bylaby na miejscu nadal o wtedy rzeczywiscie wyczuje co jest grane a czy moge mu napisac sms np "tesknie za twoimi buziakami"? czy to juz przesada?

Gość inny_świat
przełamanie strachu jest faktycznie ciężkie ale często się opłaca;] nie wiem jak wyglądały inne wasze sms'y i rozmowy czy jesteście na tyle blisko ale w sumie tekst tego typu moze pomóc w przełamaniu i jego i siebie, myślę że możesz spróbować

okej w takim razie probuje, ciekawe czy odpisze i dam znac...

napisalam i teraz sie stresuje. co bedzie jak nie odpisze??? :(

nie odpisuje... no ladnie :( chyba pojde na L4 :(

Gość inny_świat
jeśli nie odpisze to nie panikuj, poczekaj aż się spotkacie w pracy (czy gdzieś) i zobaczysz jak reaguje na Ciebie (czy Cię unika czy moze podejmie rozmowę, postara się wytłumaczyć dlaczego nie odpisywał)

w pracy nie mam co na to liczyc bo naprawde jestesmy tak zestresowani ze szok on tylko zapytal raz czy jestem na niego zla (nie liczac spraw zaowodowych) bo ja taka milczaca jakbym focha strzelala a moge wiedziec ile masz lat?

Gość inny_świat
jeśli będzie Ciebie uniakał to porozmawiaj z nim albo wyslij sms'a z pytaniem dlaczego Cię unika, czy coś się stało

To nie jest chemia ani żadne chwile słabości. To wasze wibracje tak działają wzajemnie na siebie. Musisz się zastanowić czego Ty chcesz od Niego, a właściwie od siebie i, wtedy podjąć właściwą drogę.

taki jeden -> ja juz wiem czego chce, chce sprobowac, ale jak to mu przekazac?

Gość inny_świat
no jeśli spytał czy jesteś zła to widocznie zależy mu zebyś nie była:)

Po pierwsze to przestań pić. Po drugie na trzeźwo się z nim spotkaj i porozmawiaj. Alkohol jest zgubny, zwłaszcza jeżeli chodzi o intuicję.

Gość do _taki jeden
Możesz powiedzieć coś wiecej o tych wibracjach? Jeśli tak na nich one działają, to może są sobie "przeznaczeni"?