Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wercia75

DLACZEGO DZIECI MAJĄ TAK OKLEPANE IMIONA?

Polecane posty

Gość komada
a co powiecie o imieniu Ksawery... ? dodam ze swietnie komponowaloby sie z nazwiskiem

hmmm zawsze słyszałam, że \" każde imię ładne jak sie ładnie woła\" i taka jest świeta racja fakt trzeba spojrzeć czy brzmi z nazwiskiem ale ilu ludzi tyle gustów i guscików mi sie tam Tośka bardzo podoba no i kojarzę i sugeruję sie dziećmi z p-la w którym pracuje...Iwa niestety nie było :( dlatego nie chciałabym żeby moje dziecko było jednym z wielu Jakubów, Wiktorów, Mateuszów ale nie twierdze że imiona sa brzydkie czy oklepane... miałam 4 Majki w grupie i imiona cos tam jednak mają w sobie bo każda miala takie same cechy charakteru :)

Ksawery bardzo bardzo mi sie podoba ale mąż sie nie chce zgodzić :( wołałabym \" Skwarek\" hiihi jeśli pasuje to sie nie zastanawiaj :)

Ksawery Branicki....źle się kojarzy, ale ja jestem zboczona ;)

buuuuuuuuhahahahaaha Spacja - ale skojarzenia :D

a co sie dzieje z suwaczkiem??? bo chyba nie bardzo wiem o co chodzi :)

Gość komada
to imie wymyslil moj maz na poczatku nie bylam przekonana ale teraz mysle ze jest bardzo ladne :)

wejdz w preferencje i w stopkę wklej link, który wygenerowałaś :)

Gość nie nazywajcie tak dzieci
Mieszkam w małej miejscowości, tutaj co druga dziewczynka ma na imię Wiktoria albo Julia. Jak słyszę te imiona, to mam ochotę wyemigrować za granicę. Za kilka lat może być tak, że w Polsce 80?% kobiet będzie nosiło te same imiona: Weronika, Zuzanna, Wiktoria, Julia, Oliwia, Nikola. Nikola bardzo mi się podoba i zawsze mi się podobała, ale to, że to imię jest aż tak oklepane dało mi do myślenia i nazwę córeczkę inaczej, bo dla syna mam już wybrane imię- Wiktor.

Gość papapaaa
Raomona niech obejme twe ramiona buhahahahah

Gość nie nazywajcie tak dzieci
zaden nick nie wchodzi---> Stanęło na Lenie, ale mężowi za bardzo się nie podoba.

no moze bede malooryginalna ale jednak mi podobaja sie zwykle imiona.... nie podobaja mi sie wymysly: sabiny, isaury, aloncia, darie, gerardy, sonie, podobaja mi sie: macieje kaski magdy marie szymoni piotrzy kamile michalki goski itd.... widzialam na miescie jak jakas matka wołała swoje dziecko \"sonia sonia\" i przylecial jakis pies do niej...dziwne... moze mam jakies dziwne przekonania...ale..to kwestia gustu...moj znajomy swojego psa nazwal kibel...trudno...chcial i ma;)

Gość kinitka
Ja dałam córce imię po dziadku, długie, za to dobrze się zdrabniające. Dobrze pasuje do nazwiska, mimo że nazwisko też długie, szlacheckie. Córka nazywa się Aleksandra. Jak będzie mała, a później po prostu młoda - będzie Ola. A jak całkiem dorosła, to będzie pani Aleksandra. Ani bardzo staroświeckie, ani bardzo nowoczesne.

A mi się podobają: Sylwia Marcin Diana Jasiek Maja Oskar Aniela Patryk Zosia Filip Wiktoria Dawid Oliwia Dominik I guzik mnie obchodzi co inni pomyślą :D Pozdrawiam:D

Gość powiem tak...
ostatnio spotkalam dawno nie widzialego znajomego... i mowi do mnie wiesz mam syna ma na imie dejwid to poprostu odlecialam i nie moglam ukryc mojego zdziwienia... az mi sie glupio pozniej zrobilo

Gość powiem tak...
chyba to imie pisze sie jednak daivid.. sama juz nie wiem czy jest spolszczone czy nie...

Do autorki topiku.... A może trzeba odwrotnie pomyśleć, że te najładniejsze są oklepane.... nusiaa jak moja koleżanka z pracy gadała ze swoją kol. przez tel. i pojawiało się imię Sonia w tych gadkach to przez pół roku byłam święcie przekonana że gadają o psie.... A co do imienia.. to myślę że powinno się nazwać dziecko ładnie :) tak żeby potem się nie wstydziło ... Nie ulegajmy chwilowym modom, pamiętajmy że dziecko będzie z tym imieniem całe życie :)...

Gość powiem tak...
albo deivid :D poprostu zgupiec mozna..

Gość powiem tak...
albo deivid poprostu zglupiec mozna..

Gość wtorek zofii jana
niusia czy ty nie jestes z prabut

po angielsku pisze się tak samo David - tylko czyta się Dejwid

Ostatnio słyszłam imię Amanda :D