Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jasne z ebedzie zwis

schabowy inaczej-z ananasem, pieczarkami

Polecane posty

Gość jasne z ebedzie zwis

znacie jakies fajne przepisy? ja ostatnio zrobilam z serem i pieczarkami oraz inna werscje z ananasem i serem....takie zwykle schaboszczaki staja sie nudne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wtorkowy pierdzioch
do czego to doszlo...zeby schabowy stal sie nudny :o😠

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jasne z ebedzie zwis
nie marudz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wtorkowy pierdzioch
kiedy ja lubie !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jasne z ebedzie zwis
czasem trzeba cos innego zjesc :) cale zycie jedziesz na tych schaboszczakach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wtorkowy pierdzioch
niestety nie ale faktycznie strasznie je lubie (zjadlabym takiego z ziemniaczkami i kapustka mloda) nie cierpie za to cyckow :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jasne z ebedzie zwis
sprobuj z pieczarami!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli chodzi Ci o inna propozycje schabowego to proponuje do panierki (zwyklej) dodac platkow sniadaniowych (takich najzwyklejszych kukurydzianych) - bedzie super chrupka i na prawde smaczna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ale dobre tez sa roznego typu \'zawijasy\' ze schabu typu dewolay, albo inne - do srodka mozna wsadzi niemalze wszytko co sie lubi ale to juz nie schaboszczak ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jesli lubisz \'cos\' klasc na schabowego to spobuj boczek albo bekon podsmarzony wczesniej, a na to ser zolty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to z panierka i platkami jest
kosmiczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja ostatnio zrobilam niechcacy super pyszne schaby: byly grube, takie na prawie 2 cm, z konca schabu, wiec duzo takiego miekkiego czerwonego mieska ;) dwa zabki czaosnku podzielilam na cienkie paski i powsadzalam w schaby (robiac dziurki nozem). potem miesa natarlam sola, pieprzem, majerankiem i czabrem. majeranku bylo bardzo duzo, prawie jak panierka. po paru godzinach zgrilowalam skubance w piekarniku, 5-6 minut z kazdej strony i wyszly bomba - super sczyste i mieciutkie :) ps. zgadzam sie z autorka, ze tradycyjne schaboszczaki sa owszem smaczne, ae ile mozna wcinac jedno i to samo :D skoro tyle nowych pysznych smakow jest do wyprobowania w tym krotkim czasie, zanim umrzemy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MUMRY
konczita bardzo ciekawy pomysl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ten z bekonem/boczkiem pomysł też dobry.Podsmażony, do tego ananas,ser... I ogólnie na wierzch masa różności typu szczypiorek,kukurydza..zakryte serem,żeby nie spadało :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale z serem boczkiem itd
to bedzie bardzo tluste :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie mam pojecia2
wlasnie robie obiad wiec podnosze :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Np.usmazone kotlety ulozyc na blaszce,posypac posiekanym porem i startym serem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no i oczywiscie zapiec w piekarniku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po usmazeniu
z jednej strony i przewroceniu mozna polozyc na kotleta plasterki pomidora, posypac startym serem (albo mozarella, ale taka do zapiekania raczej), posypac odrobine ziolami - bazylia, albo prowansalskimi (ziola mozna dodac tez do panierki). pod koniec smazenia przkryc na chwile pokrywka, zeby ser sie stopil.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opalone cialko jest
to z pomidorem super! zaraz tak zrobie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość opalone cialko jest
zrobilam to na obiad, polecam naprawde!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to z pomidorem i serem wyglada pysznie :) tylko mi by sie nie chcialo rozbijac i panierowac kotleta, ale poza tym to na pewno ten pomysl wyprobuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to z pomidorem i serem wyglada pysznie :) tylko mi by sie nie chcialo rozbijac i panierowac kotleta, ale poza tym to na pewno ten pomysl wyprobuje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no jak to to ty nigdy
nie rozbijasz i nie panierujesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
normalnie nie rozbijam i nie panieruje ;) biore plastry schabu, przyprawiam lub marynuje, i smze lub pieke. sa grube i soczyste. nie sa to typowe schaboszczaki, ale dla mnie im mniej roboty oraz pustych kalorii, tym lepiej :) a smak jaki - czosnek, ziolka, skorka cytrynowa - mozliwosci jest wiele. czasem podsmazone dusze z warzywami, np. papryka, lub robie sos grzybowy. to sa w sumie takie raczej steki niz kotlety, ale jak w tytule - sa schabowe i sa inaczej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×