Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghththththytrh

pytanie - moze nei to forum ale

Polecane posty

Gość ghththththytrh

10. Czy możliwe jest zakażenie wirusem HPV inaczej niż podczas stosunku seksualnego i inaczej niż od matki w czasie porodu? Oczywiście najczęściej do zakażeń HPV dochodzi w trakcie kontaktów seksualnych, ale trzeba pamiętać, że nie musi to być „klasyczny” stosunek. Również kontakty manualno-genitalne, oralno-genitalne mogą prowadzić do zakażenia. W przypadku gdy zmiany wywołane przez HPV zlokalizowane są na zewnętrznych narządach płciowych (na prąciu, sromie) istnieje możliwość przeniesienia zakażenia przez bieliznę, ręcznik, ale są to bardzo rzadkie sytuacje. Również matka, która ma zmiany wywołane przez HPV, jeśli nie przestrzega higieny, może przenieść zakażenie poprzez palce rąk na skórę lub błony śluzowe dziecka. pytanie brzmi? to jak facet pojdzie sie wysikac i nie umyje rak a potem bedzie dotykal mnie to co to moge miec to swinstwo nawet jesli z nim nigdy nei spalam?

do zakażenie dochodzi poprzez stostunek płciowy... albo przez krew... jak masz rane i do twojej rany dostanie sie jakos jego krew ... o innych przydakdach ja bynamniej nie słyszałam