Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

valeriana

Zobaczcie co sadza o nas rodacy w kraju

Polecane posty

tematy takie jak ten pojawiaja sie co jakis czas na WP http://wiadomosci.wp.pl/OID,18123851,kat,9911,wid,8861922,opinie.html?redir_url=http%3A%2F%2Fwiadomosci.wp.pl%2Fwiadomosc.html%3Fkat%3D9911%26wid%3D8861922

nie ma sie co dziwic ze coraz czesciej taka tematyka sie pojawia i takie potem komentarze, sama niedlugo wyjezdam za granice bo tutaj to tylko szara rzeczywistosc i beznadzieja...

Gość tajta 33
i ja wyjechalam i mam sie wspaniale .w polsce pewnie bym zginela do tej pory

valeriana ty za granica czy wierna ojczyznie:P

gdzie teraz mieszkasz???? standardowo Anglia??

okolice Bristolu. ja jestem jeszcze ta przedunijna emigracja. teraz to co najmniej 50% wszystkich wyjezdzajacych wybiera ten kraj. moj wybor byl prosty - znalam tylko jezyk angielski

a ja to mam w ....co sadza nikt mojej rodzinie dzieciom nie da jesc mowiac prosto.. jest mi tu dobrze bezpiecznie i nie zamierzamy wracac i wcale nie czuje sie winna przez to ze planuje nastepne 20 lat na wyspach

Tylko frustraci i zazdrośnicy wypisują takie brednie. Osobiście uważam że wszyscy Polacy powinni być wam wdzięczni. Im więcej ludzi powyjeżdża z naszego chorego kraju, tym pilniej trzeba będzie go leczyć. Heh... na remont mnie nie stać, na samochód nie, nawet na wyjazd za miasto na weekend i tym bardziej, mimo trzydziestki, na dziecko się nie mogę zdecydować, taki mamy kraj. A haruję jak wół, zarabiam sporo jak na polskie warunki, i wciąż szukam lepszej pracy... Życie tutaj to tylko wegetacja... Ech... gadać się nie chce.

Gość moi znajomi tez wyjechali
z tego powodu maja tez mniej przyjaciol, bo ludzie po ktorych w zyciu by sie tego nie spodziewali, teraz traktuja ich tak samo jak ci z WP. w sumie dopiero teraz widac na kogo marnowali czas i kto okazal sie falszywy. mysle ze ci ludzie po prostu im zazdroszcza i tyle. ja mam dobra prace, zona tez wiec jestesmy w kraju. oni nie mieli tak rozowo wiec wyjechali. moze zarabiaja wiecej i maja lepsze auto ale wedlug mnie to ci sami fajni ludzie, z ktorymi nadal milo pogadac i powspominac biedne skladkowe imprezy. moze sa dziwni ale nie chwala sie tym co maja, nie nosza markowych ciuchow i chodza w starych dzinsach, nikt przy nich nie czuje sie gorzej i oni nikomu nie pozwalaja tego odczuc. szkoda widujemy ich tak rzadko.

Gość dobrze ze kafe jest
bezstronne :)

Gość gagatka72
a ja pozwole wtracic moje pare centesimow(jestem we Wloszech):jest mi bardzo przykro,kiedy czytam potoki zjadliwych wywodow na temat tych,co to za granica podobnoz zdradzaja Ojczyzne,jezyk itd.,zamiast umierac na oltarzu sprawy narodowej widzianej z lotu p.Giertycha,mlodziezy wszechpolskiej i ojca Rydzyka.I jeszcze nasz kochany premier,ktory od czasu swojej kariery filmowej w filmie "O dwoch takich,co ukradli ksiezyc",zyje wizja inkwizycji i weszy wroga swego za kazdym rogiem.A ja nie chce widziec Polski prowincjonalnej,zasciankowej i glupiej,z idea nienawisci wypisywanej na sztandarach.Polski,ktorej obywatele kazdego dnia musza borykac sie z problemem:co zrobic,aby dotrwac godnie i wygodnie do 1-go,a wladza i ignoranci politycy,domorosli zbawiciele Ojczyzny ,zamiast szukac rozwiazan tychze problemow na miare europejska,wciskaja ludziom siano do glowy i tumania latwymi haslami homofobii,ksenofobii i nawet napuszczaja na rodakow poza krajem.Ja nie chce takiej Polski! I wstydzmy sie ,ze mowimy do siebie jezykiem zlosci i obelgi,zamaist szanowac nawzajem nasze decyzje.Kto wyjezdza nie zdradza,ale opuszcza kawalek ziemi,do ktorej czesto wraca.Jestesmy w Unii,zawsze czulismy sie kawalkiem Europy,tylko lekcewazonym.Teraz,kiedy jestesmy oficjalnym czlonkiem Unii i wolnego,demokratycznego swiata,robimy wszystko,aby pokazac swiatu twarz prostaka,ktoremu sloma wystaje z butow,a z buzi wychodza tylko narzekania i przeklenstwa.Nie zrozumielismy,czym jest demokracja:wolnoscia slowa w poszanowaniu innych.Polsko nadziei i dobrego serduszka;odezwij sie!

Gość nawet jesli
jeszcze zapomniałaś wspomnieć o bezterminowym strajku lekarzy, który się dzisiaj rozpoczął i prawdopodobnie potrwa baaardzo długo, bo premier już zapowiedział, że pieniędzy nie da.