Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafa111

ile kasy można zebrać na weselu?

Polecane posty

Gość rafa111

zebraliśmy ponad 20 000 ,a wesele było na 120 osób to dużo czy mało? Wcale sie nie orientuję bo nie mam porównania.ile kasy zebraliście ,i na ile było wyprawine wesele?

Gość ręce opadają
A co, nie wiesz czy sie chwalic przed znajomymi czy siedzieć cicho bo to mało i wstyd? To świadczy tylko o tym, jaka jesteś pusta :o Dla kasy wesele brałaś? :o

Gość rafa111
taaaakkk! dla kasy "wesele brałam" -cokolwiek to znaczy:-)))

Gość heheh
to niezly interesik ukrecilas :O

Gość całkapotrójna
ło matko ale materialistka z Ciebe. Przelicz dobrze, pododawaj, poodejmuj i przecałkuj czy Ci sie to wesele opłacało. Brak słów.

Gość a sie chwalisz
czy sie zalisz?

Gość ivcia233
a wy jak zwykle!! nie potraficie normalnie odpowiedziec na zadanie pytanie? moze ktos chce po prostu porównac?! ja uwazam ze duzo zebraliscie, moi znajomi mieli wesele na 140 osob i zebrali cos okolo 12 tys a drudzy okolo 10 tys a mieli weselicho na 80 osób, pozdraiwam

Gość Koooooo
My zebralismy malo gotówki, ale za to dwie krowy, trzy kozy, swiniaka, kilka ( dokładnie 4 kury) oraz ogromne ilości sprzętu AGD z 5 kuchenkami mikrofalowymi na czele.

Gość jaszczombia
loooo matko zbierzesz tyle kasy ze hej!! ustawisz sie na reszte zycia

Gość tym razem pomaranczka
wesele na okolo 200 osob - no moze 180 bylo nie pamietam dokladnie ,bo to juz pare lat temu bylo ;) zebralismy kolo 23.000 + jakis komplet sztuccow, jakies naczynia, karafkki + kieliszki , inny komplet kieliszkow i źrebaka :D (jest u tesciow teraz juz konisko ;) )

Gość tym razem pomaranczka
ps . nie wiem czy sie zwrocilo czy nie, bo wesele wyprawiali nam rodzice :) Zeby zlagodzic ataki powiem ze wtedy od 3 lat juz pracowalam :) - mimo tego nie chcieli slyszec o tym ,zebysmy sami placili :) i na koniec dodam ,ze przed slubem dostalam mieszkanie - tzn . dostalam na tzw. wklad wlasny ;) na kredyt (1/4 warosci mieszkania) .Od poczatku sama je splacam :) (tzn maz sie doklada ;) - w koncu tu mieszka ;) I nie jest mi z tego powodu glupio :P , bo dziekuje Bogu ze mam takich rodzicow i dostalam od nich to - nie proszac o to. Mieszkanie to byl ich pomysl :) , ja sie tylko zgodzilam ;) .

Gość ławecka..
u mnie było 30 osób i w kopertach zebralismy 5.500, akurat było na podróż poślubną

super topik bo ja jade na wesele kuzyna. ile mam mu dac forsy? zaznaczam ze jade sama. Pomozcie bo nie chce sie splukac a z drugiej strony nie czhce wyjsc na sepa

Gość max 150zł

Gość minimum 150
moim zdaniem

ja myslalam ze 500, ale w takim ukladzie zejde do 300 i starczy na sukienke i podroz.

Gość prawie każdemu
wyprawiają wesele rodzice...no chyba że ktoś pracuje z 8 lat i mieszkają bez ślubu i odkładają albo bardzo dobrze zarabia. Bądźmy szczerzy, jeśli ktoś wychodzi za mąż od razu po studiach (a takich jest najwięcej) to z czego ma mieć nagle 20 tys?

Gość prawie każdemu
a i jeszcze dodam że to zazwyczaj rodzice pragną wesela i namawiają na to. Ja sama wychodziłam za mąż rok po studiach, pracowałam ale szczerze to nie odłożyłam tyle żebym mogła sama sobie wesele wyprawić, to samo mój narzeczony bo on również był po studiach. I nam z narzeczonym nie zależało na weselu bo mieliśmy świadomość że to kosztowne. ALe nasi rodzice tak sie uparli że chcą wesela bo się spotka rodzina, pobawi itd że się zgodziliśmy (bo jak stwierdziałm - nie zależło nam na weselu) i wyprawili nam wesele.

ok, tylko ze moja rodzinka mysli ze ja jestem kasiasta!!! jestem w Londynie 6 miesiecy wiec pewnie mysla ze ja tu zarabiam kokosy.... naprawde nie wiem ile dac? myslalam o 100 funtach ale bilety kolosalnie drogie. kurcze poradzcie

Gość ja dostałam od ciotki
z włoch na ślub cywilny właśnie 100 funtów i było ok. Kupiliśmy sobie za to odkurzacz:-)

Gość gapcia_aa
fajny ten odkurzac musi być :P hiihihi (to nie jest złośliwe) 100funciaków to już super, naprawde

Gość uuuuuuuuaaaaaaaaaa
myślę, że daj te 100 funtów :)

Gość baśek
Na temat,,,,..około 1/2 tego co wesele kosztuje.Każda opcja "w górę " to poztyw...

wesel na 100 osób gotówka 25 tys plus prezenty ( około 3000 warte)