Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tixxi

przeczyszczenie

Polecane posty

Gość tixxi

wiem ze temat wielokrotnie poruszany,ale co jest naprawde dobre mam 31 lat i chyba pierwszy raz problem ,ktory trwa tydzien ?

śliwki suszone, łycha oleju na noc, maślanka lub kefir na czczo, kawa ze śmietanką na czczo, zimne mleko na noc...

Gość dla mnie najlepiej
rano kilka łyżek musli z jogurtem a pozniej kawa ze smietanka.

Gość tixxi
mysle ze na"naturalne"to za puzno (czuje sie jkbym miala peknac) aha i nie chce zadnych lwatyw

walnij sobie oleju na noc... powinno popuścić... kiedyś też miałam zaparcie tygodniowe i wypiłam sporą łychę na noc...a rano czułam jak już przebiera mi w jelitach i pędziutko na kibelek.. albo olej rycynowy jak masz...no chyba, że do nocnej apteki i poprosisz o coś naprawde skutecznego...

sa takie tavletki z pestek figi. zadna chemia, tylko naturalne paskudztwa ktore poprawiaja prace jelit. cos na R sie chyba nazywaly.... cena z 6 zl

Gość tixxi
eee do jutra to pzerzyje

Gość tixxi
tylko co kupic ???

Gość a wtrace sie
mozesz kupic: -czopki glicerynowe (ok 4 zl) - alax, xenna (tabletki przeczyszczajace) -olej rycynowy z wymienionych rzeczy probowalam alax i spoko pomoglo.

nie wiem, bo nigdy nie uzywałam farmaceutyku:( najlepiej iść do apteki i z miną cierpiętnicy poprosić o cos co na pewno przeczyści...(żeby nie wcisły czegos typu xenna) -na litość zawsze działa:P

Gość a wtrace sie
o, ponoc sol gorzka bardzo dobra tez jest. a dlaczego nie xenna?

Gość tixxi
a wlasnie kto bral olej rycynowy,bo podono dziala szybko ,ale nie chce spedzic dnia na tronie

nie Xenna, bo jest słaba, działa tylko w zaparaciach atonicznych, a koleżanka ma problem już od tygodnia- no nie wiem, może się myle...spoko...na jednych coś działa na innych nie... ale mnie wydaje się, że Xenna bedzie za słaba...ale to tylko mi sie wydaje:P

Gość tixxi
a dlaczego nie xenna? bo nie nawidze reklamy

olej rycynowy pomaga, daje poslizg masie kałowej... u mnie (popiłam go 2 razy, bo tylko tyle zdarzyła mi sie taka dolegliwość) nie wystąpiło coś takiego jak cały dzień w WC...po prostu rano poleciałam do kibelka i było fajnie:P

Gość a wtrace sie
xenna ma w sobie senes a on to wiadomo...;) moj dziadek ktory mial wlasnie problemy z zaparciami zawsze w swojej apteczce mial xenne i chyba dzialala. osobiscie nie probowalam;) byl tu kiedys taki topik, i dziewczyna pisala ze poszla do apteki i babka jej polecila taki syrop (dosc drogi cos ok 30 zl) , i z tego co pamietam zaparcia miala dluzej niz tydzien i jej pomogl, jakis taki sliwkowy , co ponoc lekarze przed jakims badaniem przepisuja. ale nazwy nie pamietam. mozesz sprobowac ten olej:) w koncu wydatek nie duzy a efekty powinny byc, ale niestety niewiem jakie

no np. na mnie Xenna nie działa w ogóle..czy są zaparcia czy niema:)... poza tym Xenna przy dłuższym stosowaniu \"uzaleznia\" od siebie jelita, powoduje ich rozleniwienie, wiec niech nie czarują, że nie uzaleznia, bo to wielka ściema. myślę, że olej rycynowy powinien pomóc...

Gość tixxi
a co z sola gozka-jak to dziala?

Gość a wtrace sie
dodaj pare kropli cytryny do tego oleju, bedzie mozna przelknac;) ponoc ochyda

Gość Moniśśśśśśśśśśś
Xenna jest dobra, zawsze mnie przeczyszcza. Bierze się ją najlepiej na noc i rano idzie się na kibelek. Jedynym minusem Xenny jest to, że czasami może przeczyścić ze 2-3 razy w odstępach kilkugodzinnych, więc lepiej jej nie brać jak się ma ważne spotkanie z rana na drugi dzień;) jeszcze moge polecić kawę z mlekiem z rana. Na mnie przeczyszczająca zawsze działa pomieszanie jakiegoś konkretnego jedzenia (np obiad) z czymś słodkim, wogóle to mam jakieś problemy ze żołądkiem czasami ;)

ooo...ta sól gorzka to nawet obiecujące ma działanie i trania jest...ale to właśnie chyba ją sie wsypuje do wody i trzeba sporo tej wody wypić? pacjenci w szpitalu przed operacjami maja zawsze butelki na stolikach i chleją to ostro...więc to pewnie jest to:) chyba sobie zapodam na przyszłość;P

Gość tixxi
ta sól gorzka to chodzi o sól potasową?- z tego co pamietam to nie (chyba siarczan magnezu ,lub sodu)

Gość a wtrace sie
hehe , ciekawe czy predzej sie zwymiotuje czy pojdzie zrobic kupe:P tak mi sie teraz skojarzylo hehe:)

Gość a wtrace sie
tixxi a tak wogole zmienialas ostatnio cos w swojej diecie? w swoim dziennym rozkladzie? jak sie przeczyscisz potem bedziesz musiala sie pilnowac aby znowu takie zaparcia sie nie pojawily

Gość tixxi
diety nie zmienilam i nie mam zamiaru (wzrost 172 waga 68-70 )inie mam ochoty na odchdzanie

Gość a wtrace sie
nie , nie , nie chodzilo mi o jakas diete tylko sposob zywienia:) np. moja mama ma zaparcia po ciemnym chlebie