Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarodziejka 89

Grubsze i gęstsze włoski

Polecane posty

Chyba jeszcze nie ma wątku poruszającego konkretnie ten temat (no chyba że przeoczyłam :p) więc pomyślałam,że dobrze byłoby zgromadzić tu nasze sposoby na odzyskanie gęstych i grubych włosków :)

Gość Judyta243
Woda z brzozy, kora dębu... :))

Gość Judyta243
jeśli jestes blondynka to plukanki z rumianku, absolutnie niech brunetki tego nie robia :D! !!!!

mogę cześć oddać ;):P ja szukam sposobu by było ich trochę mnie :) ale pozostają tylko nożyce fryzjera :D

Gość Judyta243
ojej... brwi ;/ ja bym wiele dala zeby ich mniej bylo do wyrywania ;D

Judyta243----> Rumianek wpływa na gęstość albo grubość włosów????? Jestem blondynką więc mogę stosować :)

Gość a uzywacie nafty
dlugo ten jej zapach utrzymuje sie wam na wlossach? bo mi jeszcze po 3 myciu czuc wlosy nafta...

Na brwi?? olejek rycynowy. Moja siostra naklada na brwi, kiedys tak bardzo sobie wyrwala, teraz jej powoli odrastaja, sa ciemniejsze. sama uzywam na rzesy i sa ladniejsze, ciemniejsze ale bez rewelacji, uzywam ok miesiaca i powoli widze efekty :)

Gość Judyta243
Czarodziejka 89 rumianek jest dobrą odżywką dla włosów i po jakimś czasie zauważysz ze twoje włosy są wzmocnione i pełne blasku ;)

Gość klaudis
a co moze pomóc włosom rozjasnianym zeby było ich więcej????????????

Gość klaudis
czarodziejka 89 i co pomagają??????

Gość klaudis
czarodziejka 89 i co pomagają??????

klaudis----> Na razie tylko tyle,że w dzień umycia włosy są bardziej puszyste.Ale używam ich od miesiąca,więc może po dłuższym czasie będą jakieś większe efekty....

Gość klaudis
aha dzieki =P

no bo nim nowy włos zyska na długości (i po objęciu poczujesz różnice) minie trochę czasu. ja widzę efekt w postaci błysku, po Waxie szczególnie, a robię notorycznie pasemka, więc już włosy miałam wysuszone. cebulę jem od 2mcy, ale każda kuracja musi trwać 3 - wypadają już b. mało a wcześniej po antybiotykach mi leciały :O a na teraz, na szybko to tylko pianki podnoszące i nadające objętość Ci zostają, nim inne efekty będą widoczne ;) i susz włosy z głową w dole. możesz jeszcze olejek rycynowy, z oliwą i żółtkiem wypróbowaś (tutaj metody tej maski są różne, więc musiałabyś poszukać w necie), ale u mnie się to nie sprawdziło.

olej rycynowy i żółtko ( papka z żółtka i z olejku rycynowego raz w tygodniu ) , nałożyć na włosy zakryć czepkiem i nałożyć na to ręcznik lub czapke zimową i chodzić w tym przez 3-4 h następnie wymyć głowe szamponem ... do tego skrzypowita 2 tabletki dziennie , odżywka wax - raz w tygodniu , no i teraz kupiłam jeszcze loxon 5% to się wciera w skóre głowy ( ale to się stosuje wtedy kiedy włosy nadmiernie wypadają ) .. Moje włosy bardzo się wzmocniły i zaczęły w końcu rosnąć , strasznie mi się kruszyły , miałam puszek na głowie , nie chciały rosnąć .. a wszystko przez to że farbowałam je na blond i mi się wypaliły od tych utleniaczy :( kuracje z oleju i waxa stosuje od 7 miesięcy