Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdziak

Po ilu tabletkach można bezpiecznie się kochać???

Polecane posty

Gość Magdziak

Witam mam pytanie. Ostatnio pani ginekolog przepisała mi tablwtki Jasmine. Mam pytanko w związku z tym, że wzięłam dziś 3 tabletkę bo mam 3 dzień okresu. Powiedzcie mi proszę po ilu tabletkach mogę się bezpiecznie kochać???? Czy jeastm już zabezpieczona od pierwszej tabletki czy po troszkę dłuższym czasie. Dziękuję ślicznie za odpowiedzi.

po 1 opakowaniu bedziesz bezpieczna - czyli jak zaczynasz brac drugie nie musisz sie zabezpieczac dodatkowo

nie wiez, ze od 1 pigulki. na popakowaniu sobie przeczytaj, ze podczas pierwszego listka nalezy uzywac dodatkowego zabezpieczenia. poczytaj sobei na topikach - jest duzo wpisow, ze podczas 1 opakowania dziewczyny wpadly

Gość luśka ma racje

ale ja nikomu nie bronie - moze sie kochac bez dodatkowego zabezpieczenia tylko niech pozniej nie bedzie niemilej niespodzianki oczywiscie jest male ryzyko zajscia w zie ale jest

Gość Magdziak
No to już nic nie wiem. Jedna mówi tak druga tak więc poczekam może jeszcze na jakies wypowiedzi a Wam dziękuję ślicznie za pomoc?????

Gość ok.ok.
Moja lekarka tłumaczyła mi, że 1 tabletka wzięta w pierwszym dniu okresu od razu Cię zabezpiecza. Tak tez informuje ulotka. Co innego jeśli bierzesz w 3 czy 5 dniu, wówczas cały cykl lepiejż uważać.

trzeba bylo sie zapytac lekarza przeczytaj uwaznie ulotke (od tego powinnas zaczac) i tam sie wszystkiego dowiesz

podobno już od pierwszej tabletki jest się zabezpieczonym, ale tak jak madz proponowalabym jednak przy pierwszym opakowaniu zabezpieczać się, nie zaszkodzi, a po co mieć ewentualną niemiłą niespodziankę...

Hej wszystkim.Kiedys uzywalam tabletek po poronieniu,musialam odczekac 6miesiecy do zajscia w ciaze.Dzis mój synek ma 6latek,a ja zabezpieczam sie metoda naturalna,niezawodna narazie przez 6lat.tj.obserwacja sluzu.LATWA do rozpoznania.gilowata wystepuje przez ok.7dni to dni plodne,serowata lub prawie zadna to nieplodne.JA do tego mam w te dni klucie w prawym jajniku.sluz nalezy sprawdzac w stanie \"spokojnym\",bo podniecenie moze byc mylace.:-)

Gość nie wiem co o tym myśleć
Lekarz kazał mi brać Diane -35 od 5 dnia cyklu, mówił, że po 14 bedę zabezpieczona, ale teraz się wystraszyłam i juz sam nie wiem, kto ma rację :o