Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JOSEPHIN1983

do kobietek ktore chrzciły

Polecane posty

mam pytanko bo zupelnie nie wiem jak to zorganizoac konkretne chodzi mi o jedzenie na chrzcinach.bedzie nas 12 osob.poradzcie co przygotowac i ile tego zeby sie wszyscy najedli :)

Gość Klałd
My robiliśmy chrzciny na 26 osób. Na stole można było znaleźć: -rosół -drugie danie (kotlety oraz udka z kurczaka) -surówki (3 rodzaje po jednym półmisku) - sałatki (3 rodzaje) - ciasta (tu było więcej, bo kilka ciotek z rodziny robiło) - soki oraz woda mineralna - no i wedle uznania wódka :)) pomogłam? :))

Gość who is
U nas chrzciny odbyly sie po poludniu ( 17:00), nie bylo ani rosolu ani kotletow, bylo ciacho, tort, kawa, herbata, lody, pozniej grill. Nie bylo wodki, bo moim zdaniem to jest swieto dziecka i nie pownno sie na nim pic... Tak bylo u mnie, skromnie ale po coszykowac nie wiadomo co? Skor i tak pozniej wiele by zostalo??

ja ostatnio urządzałam komunię na 12 osób, zrobiłam: zupę cytrynową podudzia z cytryną i oliwkami 10 szt filety z indyka z ananasem i borówkami też 10 szt solę pieczoną z sosem pesto - 3 filety (nie wszyscy jedli mięso) ziemniaki młode z koperkiem ok 2 kg szparagi z masłem 3 pęczki sałata z winegret ogórki małosolne surówka z ogórków i rzodkiewek tort Było tego oczywiście za dużo, ale to była moja pierwsza taka impreza, którą przygotowywałam całkowicie samodzielnie.