Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaaaabarry

Jak pozbyć sie białych plam na zębach??

Polecane posty

Gość kasiaaaabarry

Mam pytanie, od 2 lat mam na zębach dziwne białe plamy.... z roku na rok sie powiekszaja? Od czego to może byc?? I jak sie ego pozbyc... jenem mój ząb jest cały w białych plamkach i na nim sa jescze zółte i brazowe!!! masakra, myje zeby 3 razy dziennie, nie wiem co zrobic, byłam u dentyty i on mi kazał te miejsca smarowac takim zelem ale to nic nie pomaga!!!!! poizmocy:)

Gość ulaaaaaaa
ja mam takie po aparacie ort. ;/ zel elmex 2-3 razyw tyg. ponac ma pomoc

Gość kasiaaaabarry
moze ktos zna jescze inne sposoby?

Gość kasiaaaabarry
??

Gość Beatrycze**
a jak wybielic zęby ?? :( mam równe ząbki zero pruchnicy ale sa zółtawe nie pije kawy nei pale herbate tez zadko pije no ale jak sie pozbyc tych nalotow?? znacie jakies dobre pasty albo cos w podobie?? bo zawsze jak sie usmiecham to sie zasłaniam i chciałabym aby to sie zminiło bo wiele osob mowi ze z uśmiechem mi do twarzy..ale jak tu sie usmiechac ehh :(

Gość kasiaaaabarry
no własnie ?!

Gość moccnaa
?? ja tez mam taki problem, na małym zębie dujce:(;/

Gość Prosze o pomoc!
Niech ktoś mi pomoże ma 2 białe plamki na przednich zębach i mam tego już dość bo one są bielsze od normalnych zębów i jak się uśmiecham ohydnie to wygląda co mam zrobić żeby się ich pozbyć !!? proszę o pomoc..

Gość Maxten
Mam taki sam problem! ;/ Jeżeli ktoś zna odpowiedz na te wszystkie pytania, proszę odpowiadać śmiało! Poratujecie nas trochę ^^

Gość annonnim:]=
dentysta mi powiedział że to od nadmiaru fluoru (np.jak mieliście w szkole fluoryzacje to możecie po tym mieć) i powiedział abym myła zęby powoli i mocno nie trzeć mi pomogło i nie używać past wybielających tylko takie zwykłe

Gość gyby ryby miały grzyby
To fluoroza. Jedyne - odstawić natychmiast pastę z fluorem i myć zęby taką bez fluoru. To, co macie na zębach to wierzchołek góry lodowej - gorszy syf macie w wątrobach, kościach i innych organach wewnętrznych. A raka na stare lata macie jak w banku. A tu objawy fluorozy na zębach. Popatrzcie, co was czeka. http://www.google.pl/search?q=fluoroza&hl=pl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=_HwAUNCKKpHesgaOmuXtBg&ved=0CFUQsAQ&biw=1054&bih=521

Gość gość
Nie zawsze to musi być fluoroza, ja mam na przykład takie przebarwienia od używania silnych antybiotyków w młodości... Wybielałam zęby, ale to też nie pomogło, tylko bardziej podkreśliło różnice w kolorze. Nadal szukam rozwiązania tego problemu, ale jak na razie nie widzę końca moich poszukiwań :(.

Gość BijuuDamaa
Witam! Mam taki sam problem, ale znam rozwiązanie. • Przestać chodzić na fluoryzacje w szkolę • Nie myć zębów przez 2-3 dni, jedynie odświeżać oddech czymś miętowym , np. gumą • Na 5 dni zamienić szczotkowanie na płukanie płynem, polecam Colgate :) PS Noszę aparat (ruchomy - tylko zakładam w nocy)

Gość gość
te biale plamy to poczatek pr*****cy, lub nadmiar fluoru w moim przypadku pr*******.

Gość gość
Możliwe że to jest od antybiotyków tak jest w moim przypadku i tego się nie da pozbyć możesz zamówić wybielaniem tak mi mówił dentysta .:'(:'(

Kup pastę bez fluoru (najlepiej ziołową), nie pij herbaty , sprawdź poziom fluoru w wodzie. Prawdopodobnie masz fluorozę,Przebarwienia mogą też się pojawiać, gdy przedawkujemy fluor.

Gość gość
ja mam tak od 4 roku życia zaczyna się od białych plan potem robia się żółte a na samym końcu są czarne jak są czarne jedyne co da się zrobić to wyrwać ja mam żółte. Nie wiem czy wogule da się to uleczyć

Gość gość
A i szczotkowanie nic nie da i nie zajecam pić wody z kranu i tylko pić wode filtrowana lub zagotowaną jeśli pochodzisz z malborka jjak ja to nie radze pić z kranu wody bezpośrednio