Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syrtu1

Tabletki anty a ciąża - pytanie

Polecane posty

Gość syrtu1

Czy to bardzo źle, jeśli bierze się tabletki przed pierwszą ciążą? Duża możliwość, że później będą prob;lemy z zajściem w ciążę?? Czy częste odstawianie tabletek jest szkodliwe? Ja zaczęłam brać tabletki, ale będę je brała tylko 2 razy w roku po 2-3 miesiące. Związek na odległość. Czy to coś zmienia??

tabletki przed pierwszą ciazą mogą powaznie skomplikowac zajscie w nią , wiem to z własnego doswiadczenia jak rowniez z doswiadczenia wielu znajomych,kolezanek....więc nie ma sensu ich brac..nie polecam.

Gość bzdura..
boshh kto takie głupoty rozsiewa..:O nie utrudnia zajścia w ciążę jeśli są ok dobrane, niskohormonalne, regularnie stosowane (i nie ma przeciwskazań) a przed rpzpoczęciem brania byłaś zdrowa i płodna - oczywiście zadna ze znwczyn tematu która pluje jadem na pigulki badań płodności przed tabsami nie robiła, ale to ze teraz zajść nie może to na pewno wina pigułek..:O a na przykład niezdrowej diety (teraz znacznie więcej hormonów wszelakich jest w tym co jemy niż w tabletkach :/ ) albo zanieczyszczeń?? wiele kobiet bierze/brało w przeszłości tabsy i nie mają problemów z zajściem w ciążę. tabletki stosuje się w leczeniu niepłodności aby wywołać hiperowulację

Gość Hoes
Trochę się mylisz, bo tabletek anty na pewno nie stosuje się do wywołania hiperowulacji :D No i na pewno nie zjadamy więcej hormonów płciowych w jedzeniu niż z tabsami. Fakt faktem tabletki musza być dobrze dobrane. Ważne jest przeprowadzenie wszystkich badań przed rozpoczęciem przyjmowania tabletek. Już wczesniej pisałam, że tabletki mogą być przyczyną trudności z zajściem w ciążę, ale tylko w nielicznych przypadkach. Radzę pamiętać, że hormony to nie cukierki i przed zdecydowaniem się na nie porobić wszystkie niezbędne badania.