Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lacertaa

Laktatory, jakie i czy w ogóle potrzebne?

Polecane posty

Ponieważ jestem początkująca w tym temacie mam pytanie. Czy laktator okazał się w Waszym przypadku sprzętem niezbędnym? Czy przydaje sie już w szpitalu? No i oczywiście przy okazji napiszcie jakich używałyście i jak się sprawdziły :-) Pozdrawiam!

Gość jaja ania
mi sie przydał juz w szpitalu bo miałam nawał pokarmu i musiałam odciagac miałam reczny laktator ale nazwy nie pamietam.W sumie dobrze ze kasy na elektroniczny nie wydałam bo w domu juz zadko go uzywałam

mnie przydal sie w domku juz w drugim tygodniu ( odciagalam nadmiar pokarmu bo mialam zapalenie ) a dzisiaj przydaje mnie sie za kazdym razem kied ychce wyjsc z domku i zostawic maluszka z dzisakami ( np. jakas mala imprezka ) uzywam laktatora avent i jestem bardzo zadowolona :-) kosztowal kolo 160 zł i sluzy mnie juz pol roku.

Dzięki dziewczyny! Właśnie , ja się zastanawiam nad zakupem już teraz żeby do szpitala wziąć i dlatego pytam.

ja w szpitalu nie miałam mleka prawie wcale,w domu radziłam sobie właściwie bez laktatora, przy bliźniakach był mi potrzebny-ściągałam pokarm dla córki,która leżała w szpitalu przez 2 tyg. ale jak chce się wyjść z domu to ściągnięcie mleka do butelki to dobry pomysł,mleko mozna nawet zamrażać :)

ja polecam AVENT ISIS, sciaga sie szybko no i latwo. co do okresu kiedy kupic - mi w szpitalu nie byl potrzebny bo mala byla glodomor a jak mialam nawal na 3dobe poradzilam sobie recznie. poza tym u nas w szpitalu mozna skorzystac z elektrycznego z medeli dokupujac tylko kilka przygwizdow. tak samo mozna wypozyczyc te elektryczne do domu. mysle ze najpierw powinnas zaczekac i zobaczyc jak bedzie z pokarmem i jesli uznasz ze laktator jest ci niezbedny to ktos z rodziny wyskoczy i go kupi bo teraz ich wszedzie pelno... ja kupilam swoj dopiero przed powrotem do pracy.

Gość elinova
ja używałam Avent Isis i ten laktator polecam. Byłam z niego bardzo zadowolona. Jak córka miała 5 m-cy to wróciłam do pracy i nie wyobrażam sobie zciagania pokarmu bez tego laktatora. Bardzo szybko zciagałam nim mleko. Polecam.

Gość Ratujcie
W szpitalu przyda się też wtedy gdyby twój maluch dostał żółtaczki.Przy naświetlaniu takiego malucha lekarz radzi nie karmić piersią bo wtedy dziecko szybciej traci zółtaczke i wtedy będziesz musiała odciągać.Zresztą przyda Ci się gdybyś chciała gdzieś wyskoczyć i zostawić dziecko z kimś z rodziny.Wtedy odciagasz mleczko i gotowe.

JA używałam laktator aventu ręczny, ale polecam automatyczny jest na pewno wygodniejszy

Gość justaaaaaaaaaa
ja mam elektryczny baby ono, przydal mi sie jak mialam nawal pokarmu i bardzo nabrzmiale piersi , mleczko fajnie lecialo wystarczylo tylko lekko nacisnac palcem, a teraz niestety go nie uzywam ze wzgledy na moje male piersi bo ten laktator zakrywa mi praktycznie cala piers wiec nie mam jej jak sciskac i musze odciagac recznie:(

Dzięki za opinie. Kupię sobie cały zestawik Aventu, z butelkami i pojemnikami do przechowywania, bo prowadze raczej aktywny tryb życia i zawsze to wygodniej jak można odciągnąć i zamrozić.

ja polecam laktator Medeli.kupilam sobie caly zestaw do recznego odciagania i do niego wypozyczylam moduł elektryczny.jest to super wynalazek bo moj mały nie umial dobrze ssac i sie nie najadal a teraz sciagam pokarm raz dwa(przykladam tą koncowke do piersi i tyle pokarm sam spływa do butelki) i moge karmic go swoim pokarmem.Takze smialo moge polecic ten wynalazek:)