Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa86

cytologia 1 stopnia

Polecane posty

Gość ciekawa86

mam nadzerke a cytologia mi wyszla 1 stopnia. lekarz zaleca mi usuwanie nadzerki. ale czy naprawde jest taka potrzeba przy takim dobrym wyniku cytologii?

Gość jak nie
jak nie usuniesz nadżerki szybko sie pożegnasz z 1 grupą cyt.

Gość ciekawa86
jaka metode zalecacie i proponujecie?! jaka najlepsza?

Gość to chyba raczej...
lekarz zaleci a nie my tutaj... :O

Gość ciekawa86
no on mi proponowal farmakologicznie, ale ma to duzo skutkow ubocznych z tego co wiem

Gość wcale a wcale
hmm, trochę podejrzana ta cytologia I grupy przy nadżerce. rzadko która współzyjąca kobieta ma II nie mając nadzerki. ogólnie, ja bym poszła jeszcze na inną cytologię sprawdzić. bo wiem, ze są takie laboratoria, w których wszytskimn wychodzi och,ach - jak leci wszytskie mają I grupę, a to normalne nie jest.

Gość wcale a wcale
a jeżeli faltycznie jest naprawdę I grupa i nadżerka (w co mi sie za bardzo nie chce wierzyc) - tyo znaczy, ze ta nadżerka jest tak mała, ze lepiej dać sobei spokój z jej usuwaniem. kobietom, któe nie rodziły zazwyczaj nadżerkę wymraża sie lub leczy (ale to wszystko są doraźne środki, prędzej czy później nadżerka wróci). wypalania sie nie stosuje (chyba, ze już nie ma wyjścia), bo mogą być potem problemy z ciążą.

Gość ciekawa86
no w sumie racja. zrobie jeszcze raz ta cytologie i wtedy dopiero bede myslec :) albo przejde sie do innego lekarza, bo moze wcale to nie jest nadzerka tylko cos innego.

Gość amelia81
czasami jest tak, że nadżerka jest naprawdę niewielka i lekarze zwyczajnie "ją" zostawiają, no bo po co ingerować w organizm, kiedy nic złego się nie dzieję. Jesli chodzi o cytologię, myślę że nikt by Cię nie wprowadzał w błąd. To bardzo ważne badanie a od jego wyniku bardzo wiele zależy.