Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodka25

Najglupsze rady waszej tesciowej?

Polecane posty

Gość panstwowa
my wybieramy szkołę ... niech ten trzylatek najpierw nauczy sie poprawnie mowic po polsku a dopiero pozniej jak juz to bedzie potrafil zacznie uczyc sie angielskiego a poprostu renis dla trzylatkow ... no zlitujcie sie ludzie od wrzesnia moje dziecko pojdzie do przedszkola i w moim miescie nie ma roznicy pomiedzy przedszkolem prywatnym a panstwowym po za tym ze za panstwowe musialabym placic przynajmniej 1,5 razy wiecej w panstwowym przedszkolu angielski rytmika spiew zajecia plastyczne sa "obowiazkowe" natomias reszte zajec mozesz wybrac sobie dodatkowo tylko musisz za nie zaplacic i jezali chdzi o dziecinstwo to popieram astre 4 moja siostra chodzi do prywatnego liceum i poziom w nauczaniu jest tam zenujaco niski... ja pierwsze swoje studia konczylam panstwowo drugie prywatnie i wiesz co ... na studiach prywatnych mowisz masz..i wcale nie musisz sie wysilac dodam tylko zw zarowno na jednych jak i drugich studiach wykladali ci sami profesorowie tylko ze za prwyatne prali duzo wieksze pieniadze

Gość z twojej
Ja uważam ze dziecko ma prawo do dzieciństwa a nie od 3 roku życia angielski basen tenis rytmika i jeszcze 10 innych zajęć dajmy dzieciom cieszyć się ze nimi są ja byłam chowana na opowieściach babci angielskiego zaczęłam się uczyć w podstawówce potem również prywatnie na rytmikę nie chodziłam ale pamiętam wspaniałe lata u babci na wsi ganianie za kurami itp.a teraz skończyłam studia angielski znam pracowałam za granicą i wyszłam na ludzi na wszystko jest czas dla mnie to jest wyścig szczurów właśnie czym wcześniej to lepiej czyje dziecko więcej umie w wieku 3 lat jakaś paranoja

Gość klocek
popieram przedmówczynie

Gość z twojej
chowały nas nasze mamy tak jak umiały czy babcie taka była wtedy wiedza i nie należy wszystkiego krytykować to prawda że niektóre rzeczy wydają nam się teraz śmieszne ale dawniej dostęp do wiedzy był ograniczony to normalne że teraz wiemy więcej o opiece nad dziećmi ale czy to powód żeby ze wszystkiego sie wyśmiewać

Gość fridaaaa
" nie farbuj wlosow na blond bo urodzisz blondyna " ...dodam ze jej synek jest brunetem ..hahahhhaha

Gość astra4
a teraz lepiej jest w kwestii ciemnoty badz zabobonow? Absolutnie nie tylko ze gross ludzi nei zndaje sobie sprawy z debilnosci pewnych "porad". Z reka na sercu powiedzcie Mamy - czy np. w czasie ciazy nigdy nie uslyszalyscie porady (jesli macie kota) ze musicie sie go natychmiast pozbyc? :) To pierwszy lepszy przyklad idiotycznych rad wyplywajacych z zabobonow i/lub niedouczenia.

Gość dobre sobie
To akurat był średni przykład

Gość astra4
jesli to do mnie to jest doskonaly przyklad: wystarczy troszke wiedzy rzetelnej a nie brukowej i przyznasz mi racje.

Gość z twojej
oczywiście ze pewne rady są śmieszne sama takich doświadczyłam ale starsi ludzie zazwyczaj już tak zazwyczaj mają i pewnie nawet sprawy sobie nie zdają jakie głupoty czasem mówią;)

tenis dla trzylatka... ludzie trzymajcie mnie :D do wszystkich mam, które pragną, by ich dzieci już w wieku 3 lat zapałały miłością do nauki i miały świetny start w przyszłość: nie przyszło ci do głowy, że twoje dziecko może nie być zdolne? :o Może nieprędko nauczy się czytać, może nie pojmie potęgowania? a później co - nerwice i depresje w wieku 14 lat, bo nie sprostało się wymaganiom rodziców? no zastanówcie się

Gość astra4
moja babcia mowila, ze dlatego moj Tata ma takie bujne wlosy ze zostal zrobiony na futrze (przed kominkiem) :)

Gość z twojej
ale niestety niektórzy właśnie zbyt wiele wymagają od swoich maluchów potem dziecko ma nerwice bo nie sprosta wymaganiom i ciężko nam sie pogodzić z tym ze nie wszystkie dzieci są wszechstronnie uzdolnione tylko po prostu zwyczajne jak większość ludzi ale czy to znaczy że są mniej szczęśliwe?

a ja wybieram szkole.......... to jest naprawde niesamowicie glupie co piszesz i jak zeczywiscie tak myslisz to ja wspolczuje twojemu dziecku nazucanej woli jego matki. tenis,basen,angilelski od 3 lat,to zenujace. a moze bys sie zastanowila nad tym ze twoje dziecko pragnie byc dzieckiem a nie geniuszem . jeszcze troche to dzieci loedwo wyskakujace z brzucha beda zapisywane na angielski. daj temu dziecku troche dziecinstwa,jeszcze zdazy sie uczyc i pracowac w swoim zyciu a tych lat nikt mu nigdy nie zwruci . zastanow sie nad tym . a tak poza tym czy ty tez chodzilas do prywatnych szkol przedszkoli i co tam jeszcze mozna ????jesli nuie to co wyszlas na zlych ludzi????

Gość ahahah jakie zacofane
te tesciowe