Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość auaaa

Uczulenie na lateks?

Polecane posty

Gość auaaa

Z moim facetem nie widujemy się zbyt często, więc jak już się widzimy, lądujemy w łóżku na długo ;) Niemal zawsze potem mam objawy jak przy zapaleniu pęcherza albo cewki moczowej, często siusiam, trochę boli i szczypie. To już któryś raz z kolei i mam tego dość, a nie wydaje mi się, żeby od zwykłego seksu zaraz pojawiało się pieczenie i sikanie co chwila. Czy to może być uczulenie na lateks, czy coś jeszcze innego? Z higieną żadne z nas nie ma problemów ;) Aaa, używamy Durexa Extra Safe, czytałam gdzieś, że on nieźle uczula. Dzisiaj znowu to mam i na wszelki wypadek nażarłam się Furaginu, ale nie chcę jużwięcej :( wkrótce przestawiam się na tabletki, ale chciałabym wiedzieć, czy to cokolwiek zmieni.

Akurat wczoraj oglądałam program o seksie w telewizji, w którym dziewczyna skarżyła się na to samo. Powiedziano jej, że to raczej uczulenie na płyn nawilżający prezerwatywę i poradzono, zeby spróbowała kupić suchą prezerwatywę i spróbować.

Gość auaaa
Suche prezerwatywy mnie obcierają, nie ma szans :) po prostu ciekawa jestem, co to może być, może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość dupiek
no raczej tak ja proponuje w takim arzie poprostu zrezygnowac z tej metody :O

Gość patentex
cyt.:auaaa Suche prezerwatywy mnie obcierają, nie ma szans po prostu ciekawa jestem, co to może być, może ktoś jeszcze się wypowie? odp.: posmarować prezerwatywę KY i po problemie, ale ponieważ nasienie męskie stymulująco działa na śluzówkę szyjki macicy, więc należałoby seksić tak, by jednak dopuścić ten eliksir/spermę do szjki macicy. w związku z tym zauważono mniejszy odsetek raka szyjki macicy. Rozwiązaniem może być: 1) seksić w dniach niepłodnych jako 1-szy stopień zabezpieczenia 2) użyć globulek Patentec Oval jako 2-gi stopień zabezpieczenia 3) po ustabilizowaniu życia rodzinnego, np. jedno dziecko, przejść na antykoncepcję hormonalną. Szczegóły w t. "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość auaaa
Dzięki, ale wolę mieć stabilne życie cały czas, zanim jeszcze pojawi się dziecko ;) dlatego zdecydowałam się na tabletki już teraz. Chcę po prostu poznać możliwą przyczynę problemów, bo nie mam pewności, czy odstawienie prezerwatyw cokolwiek pomoże. Swoją drogą - nie spotkałam się z suchymi prezerwatywami, gdzie można takie dostać?

Gość auaaa
Aaa, pisząc wcześniej, że "suche mnie obcierają", miałam na myśli, że obcierają mnie takie, z których już starł się środek nawilżający wskutek używania ;) Prezerwatyw bez środka nawilżającego nie widziałam.

Gość no nie wygłupiaj się
cyt.:auaaa Aaa, pisząc wcześniej, że "suche mnie obcierają", miałam na myśli, że obcierają mnie takie, z których już starł się środek nawilżający wskutek używania Prezerwatyw bez środka nawilżającego nie widziałam. Komentarz: Pisząc o starciu środka nawilżającego, dajesz do zrozumienia, że wielokrotnie używacie tej samej prezerwatywy. Chyba jesteście nienormalnie biedni/zacofani?

Gość auaaa
Nie, kochana, nie oceniaj mnie swoją miarą :) nasz seks po prostu trwa dłużej niż trzy minuty.

Gość mundin
Niestety ja też jestem tak przewrażliwiona, że stosuję i gumki i pigułki.. A co do uczulenia to sama się zastanawiam czy go nie mam, ale "podczas" nic mi nie przeszkadza, tylko potem jest gorzej. I też nie wiem co z tym zrobić i jak się przekonać. W sumie po używaniu rękawiczek raczej nic mi nie dolega...

Gość evv
To na pewno jest uczulenie na ten DODATKOWY środek nawilżający w Extra Safe'ach. Ja też mam na nie uczulenie :( już kilka razy z chłopakiem ich używaliśmy i za każdym razem mnie okropnie piełko później :( ale przynajmniej wiem jaka to przyczyna już teraz i zmieniliśmy gumki :P dlatego polecam zmianę prezerwatyw na jakieś inne, byle nie te z dodatkowym środkiem nawilżającym i będzie git ;)

Gość eWELinek1111111111111
poprostu moze sprubujcie zel nawilzajacy durex play

też zaczęłam się zastanawiać nad uczuleniem.... kiedyś używałam pigułek i pod względem komfortu w miejscach intymnych było lepiej :/ aktualnie używam Durex'ów Arouser lub Elite i w przeciągu 3 miesięcy miałam 2 razy zapalenie pęcherza (tak bynajmniej myślałam), praktycznie nieustające podrażnienie, rumień, a nawet jakieś dziwne pęknięcia! tej delikatnej skóry :( chyba czas przejść się do lekarza a strasznie tego nie lubie

Gość mrruczek
mam tak samo,tylko,że mi uczulenie pojawia się później,zazwyczaj na 2 dzień,właśnie dzisiaj czuje ból tam na dole i co chwile biegam do toalety zastanawiam się,czy zażyć furaginum, bo ono zawsze mi pomaga. A co do środków nawilżających ja je muszę używać,bo inaczej jestem strasznie sucha

ja też tak miałam, po prawie każdym stosunku po ok 2 dniach zaczynało się sikanie co chwilę, ból u dołu brzucha i okropne pieczenie, dosłownie płakałam z bólu :( byłam z tym u lekarza raz, ale przecież nie będę po każdym zbliżeniu z chłopakiem biegała do lekarza, faszerowała się antybiotykiem albo furaginem. Uczulenie na lateks w moim przypadku to nie jest bo do tej pory używamy tych samych prezerwatyw durex i jest ok. Wystarczyło, że za każdym razem choćby nie wiem jak mi się nie chciało, od razu po stosunku idę siku i podmywam się laktacydem. Co nie znaczy że wcześniej nie dbałam o higienę, ale nie zawsze szłam od razu pod prysznic, wolałam sobie np chwilkę jeszcze poleżeć :) a teraz biegnę od razu i to u mnie wystarcza

Gość aaaaaaale zimno
ja mam podobny problem dlatego, zawsze staram sie byc wykapana przed stosunkiem, w trakcie co kilka minut nawilzamy prezerwatywe zelem i moje okolice intymne rowniez ;) , a po wszystkim ide sie wysiusiac i najlepiej podmyc. Moze to byc meczace takie ciagle smarowanie prezerwatywy zelem co kilka minut, szczegolnie ze lejemy go naprawde duzo i czesto musimy kupowac nowy, ale moj partner sam teraz tego pilnuje bo mowi ze nie chce zebym sie pozniej meczyla. Mnie prezerwatywy bardzo wysuszaja, zdecydowanie wole bez, ale wole juz to niz tabletki

Gość izabelllla
To wszystko jest jak najbardziej mozliwe.Ja nie mam tego problemu,ale moja przyjacióka miała cos podobnego.Nie wiedziałam w sumie od czego to sie bralo,bo po stosunku strasznie ja wszystko zaczynało swedziec.Brałam zaraz po tym lacibos femine,ale problem przy nastepnym razie powracał.Wiec trzeba było iśc w inna metode.Wiec tak samo moze byc u Ciebie.

Gość aIilna
W przypadku uczulenia na lateks nie ma innej możliwości niż rezygnacja z prezerwatyw lateksowych. Można je zamienić na prezerwatywy wykonane z silikonu. Niestety ten rodzaj prezerwatyw jest trudniej dostępny, ale jednak osiągalny. Zabezpieczanie się podczas kontaktów seksualnych jest bardzo ważne. http://nuclearts.pl/leczenie/uczulenie-na-lateksowe-prezerwatywy-co-to-jest-objawy-zapobieganie-leczenie/

Gość uczulona
Niestety, ja mam uczulenie na letex, zrobiłam test z krwi i wyszła mi 3 klasa w 6-ścio stopniowej skali. Uczula mnie dość mocno, nie mogę zakładać rękawiczek lateksowych, prezerwatywy odpadają, ale są na rynku dostępne silikonowe więc nie ma problemu. Ale najgorsze jest to że niektóre detergenty mają też w swoim składzie domieszkę lateksu a na opakowaniu nie piszą, lub jest pewnie inna nazwa np: niektóre mleczka do mebli, do czyszczenia skór. Tak więc jak sprzątam i nie załżę rękawiczek silikonowych to na następny dzień mam boląco-swędzące krostki (wypełniające się płynem) na rękach i palcach. Jest to straszne utrzymuje się to do 3 tygodni i strasznie swędzi! Teraz już wiem o tym, ale najgorzej było na początku jak dochodziłam do tego co mi jest. Za test płaciłam ok. 30zł w labolatorium.

Gość gość
Też mi się zdarzyło złapać zapalenie, bylam osłabiona i wszystko do kompletu się złozyło, zrobiliśmy sobie badania, ja brałam urofuraginum max przez tydzień i odpukać jest spokój, zawsz pamiętam o tym żeby oddać mocz przed i po to zmniejsza ryzyko zapaleń