Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

moja corcia po urodzeniu nie miala droznego kanalika. brala antybiotyk i naszczescie wszystko bylo oki. teraz ma 3 miesiace i znowu ropieje jej oczko ale drugie, czyli to co po porodzie bylo zdrowe. czy moze tak sie stac ze zdrowe oczko bedzie mialo problem z kanalikiem? moze to co innego aew rogu oczka tu gdzie kanalik zatrzymuje sie lza i potem wyplywa ropka...co sadzicie?

Gość nigdy w życiu -nie i nie......
nie rumiankiem !!!! ja miałam to samo z małym i przea rok był pacjentem kliniki okulistycznej -lekarka kategorycznie zabroniła -rumianek stosowały nasze babcie ! dla oka jest nie dobry-gdyżWYSUSZA SLUZUWKE a dla malucha to nie dobre

Gość 1111111111111
to fakt,nigdy nie rumiankiem!!!

ale mam pytanie. najbardziej interesuje mnie to czy jezeli po urodzeniu oczko bylo sprawne i kanalik tym bardziej funkcjonowal poprawnie to czy po 3 miesiacach moze sie przytkac...bo tak jak pisalam wyzej przytkany kanalik byl w drugim oczku...

Gość ja to znam z autopsji
mojemu też tak się robiło ale lekarka powiedziała ,że to zbędne -nie było takiej potrzeby.nieraz też tak ma ,do tej pory ,wtedy przemywam woda przegotowana albo destylowaną ,z czasem przejdzie . też słyszałam ,że rumianku już sie nie używa!

Gość ja ja mama
nie rumiankiem!!to fakt moze sie tak stac,moje malenstwo tez nie miało zaraz po porodzie,oczka zaczeły mu ropiec i łzawic po miesiacu,krople z antybiotykiem na jedno oczko nie pomoglo i lekarka powiedziała zeby albo czekac i z czasem powinien kanalik sie sam udroznic albo co nam bardziej radziła jechac na przekłucie.I tak zrobilismy czego nie załuje bo owszem mały bardzo plakał ale ale to był dosłownie moment,miał wtedy 5 miesiecy.a znajomej corka ma teraz półtora roku i oczko nadal czest jej ropieje i dzidzia sie meczy,czyli kanalik sie jednak sam do konca nie udroznił.My za to od dnia zabiegu mamy spokoj

Gość dzis o kanaliku