Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tasi

Co robicie by mieć ładną cerę?

Polecane posty

Gość Tasi

Jest pełno topiców na temat cery, jej ladnego wyglądu, spekulacji nad kosmetykami, zabiegami itp Ale chiałabym założyc temat w którym będziecie dzielic się tym co tak naprawdę Wam pomaga, co sprawiło, że Wasza cera wygląda lepiej, możecie również napisać czego absolutnie nie polecacie.Napiszcie poprostu jak o nią dbacie i jaki to ma skótek. A więc zaczne od siebie: Mam 20 lat no i niestety cera jak zazwyczaj przystalo na ten wiek nie jest idealna; mam rozszerzone pory, zaskórniki, moze nie na calej twarzy w wiekszych ilosciach, no ale nie zdarza się raczej tak, ze mam całkowicie gładką skórę. Często się błyszczę. * Twarz myję żelem Garnier z serii czysta skóra, mam równiez krem z tej samej serii. Skóra zaraz po umucia jest gładka, "czuję" sie świezość, no ale niestety nie wyglada ładnie. Jest matowa ale aż w takim znaczeniu iz smutna, szara i bez życia *zazywam falvit i piję herbatę z bratka od przeszlo miesiąca, no ale narazie żadnych efektów nie ma, możliwe, ze to poprostu zbyt krótki czas. *do przemywania zaskórników uzywam eurodinis, czesto też zwany afrodyta dostępny w aptece * peelingów jakos szczegolnie nie robie, moze to i błąd ale zauważyłam ze po peelingu plamki na twarzy i blizny stają się bardziej widoczne i to nie tylko od razu po ale pozneij tez * do solarium nie chdze, co prawda skusiłam się ostatnio i źle na tym wyszłam bo wiekszosc blizn jest bardziej widocznych i mimo że były juz calkowicie podgojone to teraz wyglądają jeszce gorzej * zaskorniki smaruje mascią Tormentiol i muszę przyznać, że jest w miare dobra Podsumowując, niestety ale mój stan skory jakos szczegolnie sie nie poprawia. Może byla w tym tez moja "zasługa" bo swojego czas mialam skłonnosci do wyciskania zaskórnikow, po czym sa jakieś drobne slądy i rozszerzone pory. Moze to tez moja wina, bo nie siegam po coś bardziej mocnego.-

Gość dużo duzo wody
pij ! i śpij około 10 godzin oto sekret ach no i zero papierosó, unikaj alkoholu i przypraw

Gość A CO TO JEST SKALA
no to gratuluje jak tyle kosmetyków uzywasz i stan Twojej skóry nadal jest nieciekawy :o to po co ich używasz jak i tak nie pomagają za wiele ? :o

Gość A CO TO JEST SKALA
ja nic nie używał tylko myje twarz mydłem i mam buźke gładka bez pryszczy ( jak wyskoczy to jeden na 2 miesiace) i tyle :) moze mam troche czarnych kropeczek na kosie ale ich to chyba calkowiecie sie nei zlikwiduje :)

Gość **kasia
mam cerę mieszaną, bardzo tłustą w strefie T. stosuję maseczkę oczyszczjącą 1,2 razy w tygodniu i na codzień lekki krem nawilżający. myję twarz dziecięcym mydłem, nie lubię żeli. staram się zdrowo odżywiać, piję siemię lniane (podobno zawiera składniki odżywcze dobre dla skóry), lykam olej z wiesiołka, piję dużo wody. idealnej cery chyba mieć nie będę, ale narazie nie jest źle :)

Gość Buskowianka
polecam maść BENZACNE. nakłada się ją tylko na krostę i jest ok.

Mi na rozne niespodzianki pomaga bardzo mydło Clearasil, pierwszy kosmetyk po ktorym wszystkie pryszcze po prostu znikaja...

uwazasz ze ona uzywa duzo kosmetykow?? ja mam 2 kremy - jeden z kwasami na noc, drugi na dzien. Maseczke z glinki i peeling enzymatyczny. I delikatny zel do mycia twarzy. Do autorki - nie dziwie sie ze cera jest jaka jest, zdrowa cera to nawilzona, ukojona, bez podraznien. Nie uzywaj tego plynu, ma alkohol i rezorcyne (z tego co pamietam) podraznia. Jakie ma niby miec dzialanie?? strasznie wysusza. Tez mam troche zaskornikow, po peelingu skora jest podrazniona i zaczerwieniona - dlatego uzywam enzymatycznego. no i maseczka oczyszczajaca, przewaznie glinka sprawdza sie do tego rodzaju cery. I delikatny zel, najlepiej bez SLS albo gdzies daleko w skladzie. I nawilzajacy krem - ktory nie zatka ci porow. No i cos zluszczajacego czy antybakteryjnego. nie polecam serii garnier, nivea, erisa 20, clean&clear i innych badziewiow. Ziaja ma delikatne kremy i zele, no i apteczne preparaty sa najlepsze typu avene czy LRP, ale tez drogie. zupelnie nie rozumiem gdy ktos uzywa tormentiolu, ja go uzywalam na rany, na wieksze zmiany, ale odstawilam bo jakos efektow nie widzialam, a babralam sie z tlusta mascia. Zawiera wazeline moze zapychac wiec raczej jesli uzywasz to na duze zmiany punktowo, nie na zaskorniki bo moze pogorszyc sprawe.

Ja mam cerę bardzo wrażliwą, raczej suchą. Na dzień używam kremu Anthelios XL do twarzy z filtrem SPF 50+ La Roche-Posay. Na noc smaruję twarz kremem do twarzy dla dzieci i niemowląt Lavery. Oczyszczam buzię mleczkiem oczyszczajcym dla skóry delikatnej i wrażliwej z aloesem Lavery, a potem spryskuję wodą termalną La Roche-Posay. Czasami pojawiają mi się krostki. Smaruję je wtedy Tormentiolem i po jednym dniu ich nie ma:) Polecam tą maść, bo jest tania i skuteczna. Łykam Falvit, a niedawno przestałm brać tabletki ze skrzypem i pokrzywą, ale niewiele mi pomogły. Ogólnie cerę mam niezłą, ale często zaczerwienioną i podrażnioną.

Gość oczyscic sie wewnetrznie
oczyszczam sie regularnie ( najwazniejsze organy ) skora odbija stan narzadow wewnetrznych, dieta, nieopalanie sie, kremy, maseczki ( niekoniecznie drogie )

Gość aas...
tzn jak sie oczyszczasz?

Gość oczyscic sie wewnetrznie
roznie ale najczesciej wg Malachowa, medycyny chinskiej, ajurwedy, stosuje ziola, kuracje sokami, watrobe oczyszczam oliwa z oliwek i cytryna, sauna, kapiele parowe, joga, masaze itp po jakims czasie skora bardzo pieknieje uzywam takze toniku z aspiryny ( przepis wziety z forum wizazu )

Gość aas...
a moglabys podac jakie ziola uzywasz? soczyszczanie typu sauna czy parowka odpadaja w moim przypadku bo mam cere z naczynkami . A propo tych naczynek czy jest sposob na nie czy juz zawsze beda szpecic moja twarz i nogi?