Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanie ...

zaświadczenie z USC

Polecane posty

Gość mam pytanie ...

czy po zaświadczenie o braku przeciwności do zawarcia małżenstwa (jakoś tak, nie znam dokładnej nazwy) wydają od ręki? Ile sie płaci za to zaświadczenie? I jeszcze jedno pytanko: czy przyszli małżonkowie musza iść razem po takie zaświadczenie?

Gość mam pytanie ...

wydaje się je od reki, kosztuje 84 zł. tylko jesli mieszkacie w innym miescie niz sie urodziliscie to potrzebujecie aktualny odpis aktu urodzenia ( 22 zł).trzeba isc razem

Gość mam pytanie ...
dzieki wielkie za odpowiedź, trochę mnie zmartwiło to, że razem musimy iść ale trudno. A jak możesz to napisz czy skoro musimy iść razem to czy dobrze rozumiem, że wydają tylko jedno takie zaświadczenie i płacimy łącznie 84 zł, a nie każde z osobna tyle płaci?

Gość to i ja spytam
a po co takie zaświadczenie? Jest jakoś wymagane przy zawieraniu związku w USC? Pytam, bo słyszałam że są potzrebne odpisy skrócone aktów urodzeia, a w przyoadku rozwodnika - prawomocny wyrok rozwodowy. Ale o tym braku przeciwności - pierwsze słyszę. Pozdrawiam

Gość mam pytanie ...
biorę ślub konkordatowy, wydaje mi się, ze dlatego jest wymagane to zaświadczenie (do kościoła). A może jak bierze się ślub w urzędzie to nie trzeba z tego samego urzędu takiego zaświadczenia.

Gość to i ja spytam
no i wszystko jasne. Dzięki i pozdrawiam!

płaci się tylko jeden raz te 84 zł. jak jest tylko ślub cywilny to tych papierów się poprostu nie dostaje\"(pewnie wyglądają też troche inaczej)