Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARTTTTAAAAA

ANGINA WIRUSOWA CZY BAKTERYJNA?

Polecane posty

Gość MARTTTTAAAAA

Jak je rozroznic?

bakteryjna :goraczka,okropny bol gardla tak ze nie mozna nic przelknac,łuki spuchniete spawiajacych wrazenie takich pulchnych,czesto widoczne biale naloty lub nawet zoltawe.leczy sie antybiotykiem wirusowe:bol gardla ,Luki lekko zaczerwienione ale nie spuchniete,najeliepj wypic cos bardzo zimnego(mnie zawsze pomaga) ale to tak naprawde roznie bywa wiec najlepeij wybrac sie do lekarza

Gość MARTTTTAAAAA
No wlasnie, dzis nie mam mozliwosci pojscia do lekarza, gardlo mnie nie boli az tak bardzo jak przy wczesniejszych anginach bakteryjnych, ze az jesc i pic sie odechciewalo od tego bolu. Bola mnie jednak miesnie, temperatury nie mam, wczoraj mialam przez chwile 37.5 i na tym koniec. Czopow tez nie mam, ale gardlo jest lekko napuchniete, boli mnie glowa. CZy to moze byc wirusowa angina?

moze byc:) ale tez nie musi :(ale jak nie ma goraczki to raczej nie jest bakteryjna:( plukaj gardlo tantum verde jest bez recepty a znieczula a jak bedzie tak przez pare dni to lepeij wybrac sie do lekarza:)mozesz spobowac tez np bardzo zminej coli albo czegos podobnego mnie zawsze to pomaga:)

Gość tylko posiew
należy bezzwłocznie iść, nawet prywatnie, do laboratorium medycznego i poprosiśić o pobranie wymazu na posiew i antybiogram. Jeśli coś będzie wyhodowane, to z antybiogramem do dowolnego lekarza po adekwatny antybiotyk. Po wyleczeniu choroby dbać o organizm wg wskazówek na www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość tylko posiew
w międzyczsie płukać gardło roztworem soli, dentoseptu, robić inhalacje z inhalolu.

Gość MARTTTTAAAAA
Czy Angin-heel nie zafalszuje wyniku posiewu? Jest to lek homeopatyczny.