Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akzi1980

duphaston a okres

Polecane posty

Gość akzi1980

czy podczas brania duphastonu dostaje się okres? czy on zatrzymuje?

Gość duphaston
dostaje się. A dlaczego by nie? Ja miałam. Regulowalam cykle duphastonem. Pomógł.

Gość kudlata kulka
Dostaje sie okres, ale po odstawieniu. Jesli bierzesz go w drugiej polowie cyklu to po ok 2-3 dniach po odstawieniu pojawia sie okres.

Gość akzi1980
a ja biorę na podtrzymanie miałam in vito i chciałabym wiedzieć czy dostanę okres bo mam cykora zrobic test a jestem już 14 dni po transferze

Gość kudlata kulka
zrob test, bo jak wyjdzie pozytywny to wowczas nie powinnas przerywac.

Gość kudlata kulka
Wiem, ze moze byc ciezko zrobic ten test. Pewnie boisz sie, ze wyjdzie negatywny, ale tak bedzie lepiej, bo jesli zarodek sie zagniezdzil a odstawisz duphaston to moze sie zdazyc, ze poronisz.

Gość kudlata kulka
Mozesz mi napisac jak dlugo trwal proces przygotowania do in-vitro. Chodzi mi o stymulacje do transferu wlacznie. Mnie tez czeka in-vitro tylko jeszcze nie zdecydowalismy z mezem kiedy przystapimy do programy. Pracujemy w Irlandii i musimy poustawiac urlopy odpowiednio, a to nie bedzie taka prosta sprawa.

Gość akzi1980
wiesz zrobiłam jeden tydzień temu wyszła po 3 godzinach druga kreska potem za dwa dni zrbiłam nie z porannego moczu i wyszła jedna dlatego mam cyklora ale jutro idę na bete a chciałam wiedzieć czy mogę dostać okres podczas brania a nie po odstawieniu

Gość akzi1980
w sumie zajęło nam to dobry miesiąc

Gość kudlata kulka

Gość kudlata kulka
Zabieg bede miala w Polsce. Chyba na poczatku przyszlego roku. No chyba, ze wyniki mojego meza ulegna poprawie.

Gość kudlata kulka
Staram sie przygotowac na zabieg. Lekarz z ktorym ostatnio rozmawialam tak zasugerowal, bo mezczyznom ciezko poprawic wyniki.

Gość akzi1980
a co mąż ich ma za mało czy są za leniwe? ja miałam zabieg bo mój mąż miał ich za mało a ty dobrze jajeczkujesz miałaś monitoring?

Gość akzi1980
a jest przyczyna dlaczego mąż ma słabe wyniki? robiliście kariotyp? był u urologa?

Gość kudlata kulka
maz ma za malo, do tego sa leniwe. Bylismy u androloga. Nie znalazl jakiej konkretnej przyczyny. Dostal tamoxifen. U niektorych facetow daje ona bardzo dobre wyniki. U innych zadne. Musimy czekac. Kontrola nasienia za 3 miesiace. Wtedy bedziemy wiedzieli czy jest jakas inna opcja poza in-vitro.

Gość kudlata kulka
Trzymam kciuki za Ciebie i zycze z calego serce by wynik jutrzejszej bety byl pozytywny. Dlugo staraliscie sie o dziecko zanim zdiagnozowaliscie problem?

Gość akzi1980
najpierw staraliśmuy się 1,5 roku potem zaszłam w ciąże i poroniłam potem przez 6 miesięcy czekaliśmy w końcu poszliśmy do lekarza i dopiero zaczeły się schody najpierw wszystkie badania potem pierwszaq stymulacja do inseminacji to się okazało że za dużo mam pęcherzyków potem okazało się że u mojego męża jest coraz gorzej z miesiąca na miesiąc były wyniki coraz słabsze to znow\u u mnie po stymulacjach torbiele się porobiły zanim doszłam do zabiegu to minął rok a wwy w jakim miescie chcecie zabieg zrobć?? my mieliśmy w szczecienie wiecie jakie są koszty?

Gość kudlata kulka
My chcemy podejsc do in vitro w Gdansku. Oge zapytac jakie byly wyniki M. Moj w pierwszym badaniu mial 2.5mln/ml. Mobilnosc 20%. Lykal salfazin, selen, wit ACE. Kolejne badanie po trzech miesiacach, juz w Polsce. Troche lepsze jesli chodzi o liczebnosc, bo juz 6,7mln/ml ale ruch kiepski A-0 B-15 C-21

Gość kudlata kulka
Chcemy zdeponowac nasienie w sierpniu na wypadek, gdyby mialy sie wyniki pogarszac.

Gość akzi1980
nie pamiętam wyników męża ale powiem Ci że za pierwszym razem miał 11 milionów potem 7 potem 3 potem 1 z tego miliona 30% było dobrych ale przy in vvitro okazało się że ma 3,5 miliona

Gość kudlata kulka
Najwazniejsze, ze jest jeszcze in-vitro i ze ten zabieg daje nam szanse na posiadanie potomstwa.

Gość akzi1980
wiesz ze koszty to około 8-9 tys

Gość kudlata kulka
Wiem jakie to sa koszta. Jak bedzie trzeba to pieniadze sie znajda. Pewnie byloby nam o wiele trudniej uzbierac taka sume gdybysmy zyli w Polsce, ale tutaj jakos sobie z tym poradzimy. Czasem sobie mysle, ze ktos to sobie wszystko niezle zaplanowal. Moze wlasnie dzieki temu, ze wyjechalismy z Polske, bedziemy mieli szanse na dzieci. Gdybysmy podjeli wowczas inna decyzje mogloby to byc dla nas niemozliwe wlasnie ze wzgledow finansowych.

Gość akzi1980
trzymaj za mnie kciuki jutro napiszę jaki wynik wyszedl

Gość kudlata kulka
Trzymam, trzymam mocno i czekam na wiesci. 🌻❤️🌻

Gość akatka
jedzcie do Białegostoku koszt okolo 6 tys