Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika77714

czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość Monika77714

Witam wszystkich. Parę dni temu byłam u lekarza i robił mi usg jamy brzusznej, wykrył małą torbiel na jajniku 19 mm,powiedział,ż enie am sie czym martwić i że moż esamo sie wchłonąć.Akurat spóźnia mi sie okres więc dla świętego spokoju zrobiłam test ciążowy,wyszedł pozytwnie, powtórzyłam znów to samo, po dwóch dniach zrobiłam trzecie test i znów pozytywny,ale przeczytałam,że obecność torbieli może fałszować pozytywny wynik testu.Czy może ktoś miał podobną sytuację, czy przy takiej małej torbieli mogła by być podwyższona ilość hormonu ?

Mi sie cos takiego nie przytrafilo, ale to jest mozliwe, ze test wychodzi pozytywny wlasnie przez torbiel.

Gość akzi1980
wiesz co ja miałam kilka razy torbiel (po stymulacji) robiłam test i niestety nie wyszedł pozytywny ale zrób sobie test beta z krwi wszystko się wtedy okaże

Ja miałam torbiel czy cyste (nie wiem dokładnie) przed zajściem w ciążę i jak robiłam test oczywiscie wyszedł mi pozytywny i bynajmniej nie oznaczało to ze ciąży nie ma, wręcz przeciwnie była i dalej się rozwija, jestem w 27tc, ile spożnia ci się okres?

Gość Monika77714
okres spóźnia mi sie 5 dzień

Gość SloneczkoS
jezeli na tescie pisze ze tobiele moga zafalszowac wynik, to faktycznie moze isc lepiej na bete, albo poczekac i isc do gina Jakie czynniki mogą wpływać na wynik testu? Lekarstwazawierające hCG mogą prowadzić do błędnych wyników (np. Pregnyl,Profasi, Pergonal i APL). Alkohol, doustne środki antykoncepcyjne,środki przeciwbólowe, antybiotyki lub lekarstwa hormonalne niezawierające hCG nie powinny wpływać na wynik testu. Poza tym w wynikuróżnych obrazów klinicznych chorób, np. torbieli jajnika lub ciążpozamacicznych (ciąża poza macicą) mogą pojawić się podwyższonestężenia hCG, powodujące błędny wynik pozytywny. Niezawodność tegotestu ciążowego jest przy jego prawidłowym przeprowadzeniu tak samowysoka, jak testu ciążowego przeprowadzonego u lekarza. Pomimo dużejpewności istnieje możliwość, że test ten da błędny wynik. Przedpodjęciem jakiejkolwiek decyzji medycznej należy poradzić się swojegolekarza. ja jednak wierze ze to ciaza :)