Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaklopotanaaaaaas

pominiecie 1 tabletki.... czy od nowego opakowania wszystkow raca do normy??

Polecane posty

Gość zaklopotanaaaaaas

kobietki zapomnialam 1 tab ,potem bałam sie wziasc 2 naraz ,czy od nastepnego opakowania wszystko wróci do normy??

Gość klasman
co to znaczy bałam się? jak piszą w ulotce co robić, to tak trzeba robić 😠 wszystko zależy, kiedy pominęłaś tą tabletkę, ale dla pewności przez kolejne opakowanie poiwnnaś się dodatkowo zabezpieczać. bo pominiętą tabletkę powinno się wziąć jak tylko się o niej przypomni! chyba, ze jest to 18 czy późnijesza tabletka, to wtedy się robi od razu przerwę. i przy pominięciu tabletki przez kolejne 7 dni trzeba się dodatkowo zabezpieczać. (o ile się postąpi zgodnie z zaleceniami lekarza/producenta) a potem chodzą ploty: wpadłam na tabletkach... 😡

Gość zaklopotanaaaaaas
zapomnialam 1 tab z 3 tyg, dokonczyłam opakowanie i zrobiłam przerwe. czyli nie wziełam 1 tabl z całego blistra. nie mogłam zazyc 2 naraz poniewaz mam problemy z watroba :-(

Gość klasman
jak masz problemy z wątrobą to lepiej w ogóle odstawić tabletki. jedna wiecej by nie zaszkodziła, chyba, ze nie zalezy Ci na efekcie antykoncepcyjnym. a jeżeli to był trzeci tydzień, to nawet nie miałaś 7 dni na branie kolejnych tabletek i doprowadzenie do porządku antykoncepcji. w takim wypadku lepiej przez całe następne opakowanie sie zabezpieczaj dodatkowo.

Gość Ika 4
A jeśli zapomniało się ostatniej tabletki?

wtedy robi się normalną, 7dniową przerwę i zaczyna po tych siedniu dniach nowe opakowanie (tzn. cykl przesuwa sie o jeden dzień).