Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce sie z tego wyrwac

Chce rzuciz studia by wkoncu zaczac zyc...

Polecane posty

Nigdy nie chcialem isc na studia, do tego panstwowe uczelnie to skansen komuchow... studenci na mojej uczelni traktowani sa gorzej jak robactwo, wszystko z laska itp. I tak nie wierze w prace bez ukladow wiec na co mi to ? W domu mam jak mam bo rodzice wola sobie domek urzadzac w ktorym sa raptem miesiac w roku. Zmienili samochod dzialka " odjebana" a w chacie stara lodowka, meble, telewizor, to wszysko z poczatku lat 90. dvd kupili p o2 latach namowy !!! i tak najtansze jakie bylo.... ja chce wkoncu isc do pracy i zarabiac, wole byc zmywaczem w anglii i zarabiac 4 tys niz tu pomiatanym studentem...Chce mieszkac jak mi sie marzy a nie jak moja rodzina wszystko w dupie byle dzialka odjebana:/ czy tylko ja mam takie dylematy ?

Gość student AR
witaj w klubie...studiuje tylko by spelnic ambicje rodzinki....wkoncu jedyny syn musi miec mgr ( zalosne )

rozwiaze Twoj dylemat: rzucaj studia i jedz do tej Anglii. jak masz we lbie najeb..e to Ci zadne studia i tak nie pomoga :O

Gość pf
a może idź na zoczne i do pracy? 2 pieczenie przy 1 ogniu :P

pf... po co? lepiej z gory zalozyc ze studia na nic sie nie przydadza :O

Gość 5 lat studiów to stanowaczo
za długo :) Ja wiem, ze fajnie jest bawic się, pić, tańczyć i byc beztroskim za pieniążki rodziców, ale przez te 5 lat to mozna sobie lepiej ułożyc życie :) Są zawody, w których bez studiów ani rusz, ale jesli ktos studiuje tylko dla samego studiowania to mu współczuje 🖐️ ps. Ja mieszkanie kupiłem mając 25 lat...... bo nie studiowałem :P

a masz takie dobre znajomosci by dobrze platna prace dostac? bo jak nie masz to jednak dyplom ladnie wyglada na rozmowie kwalifikacyjnej.

Gość AnonimTematyczny
Studia same w sobie rozwijają. Są trudne, ale nic łatwo nie przychodzi. I takie gadanie że się na nic nie przydarzą to trochę dla mnie dziwne jest... Rzeczywiście do zmywania naczyń czy siedzenia w kasie w Tesco to nawet podstawowe wystarczy. ALe moim zdaniem droga do mgr uczy człowieka naprawdę dużo - od wiedzy czysto naukowej, po wiedzę praktyczną (np. jak szukać ionformacji, jak coś ząłatwić, jak dać radę z taką a taką sytuacją, może też chroni przed wtórnym analfabetyzmem :P ) Ale spoko, rzucajcie sobie studia :D Niedouczoną chołotą łatwiej sie zarządza :P

Gość H hołotą
:P studenciku :P

Gość AnonimTematyczny
xD serio? Ooops

dla was kazdy bez wyzszego wyksztalcenia to cholota ? to gratuluje takiego podejscia do ludzi...czego mam sie nauczyc od wykladowcow , ktorzy daja mi tylko pokazy chamstwa, niekompetencji, cwaniactwa i pokazywaniu " kto tutaj rzadzi " ? Po co mi ta dzialka ? I tak bym ja sprzedal ( pewnie tak przekrece sie szybciej ). Kumpel to technikum zalozyl firme, ma 22 lata zatrudnia cala swoja rodzine plus dodatkowe osoby , ma wlasny samochod , wakacje na Seszelach plus kupuje mieszkanie.....99% studentow nie osiagnie nawet polowy tego co on... Dlaczego wiekszosc bezrobotnych to studenci ?

Gość AnonimTematyczny
"Dlaczego wiekszosc bezrobotnych to studenci ?" - bo nawet na studiach nie nauczysz się zaradności życiowej? TO się ma, albo nie ma, dlatego neiktórzy po liceum są w stanie własną firmę pociągnąć. A ci, którzy tego nie maja, idą na studia żeby umieć i wiedzieć coś wiecej.

ale w sumie moze dobrze ze sa ludzie , ktorzy tak mysla...w koncu beda i tacy, ktorza beda pracowac fizycznie, a nie sami mgr od siedmiu bolesci. ale to co robia twoi rodzice powinienes docenic...oni mysla o tobie.

ale ja nie chce tej dzialki !!! wole zeby w ich domu !!! mieli lepiej czy nie fajniej ogladac swoj ladny dom ??? co mi po samochodzie czy dzilace jak wracam do skansenu ? Dlaczego w Polsce pomiata sie pracownikami fizycznymi ( w 90% kobiety) ? Kto by wam dom wybudowal jakby caly narod sie wyksztalcil ? Wiecej nauczylem sie w jednym dniu pracy u kolegi ( o zyciu ) niz przez dwa lata studiow...

przeciez sam mowisz ze moglbys dzialke i dom sprzedac, wtedy kupilbys cos swojego...byloby ci napewno latwiej. sam tak szybko sie nie dorobisz, nie wierze w to.

bo w swoim otoczeniu widze tylko biednych studentow i dorabiajacych sie ludzi po szkolach zawodowych i technikach. Ja lubie mieszkac w bloku nawet w takim malym mieszkaniu jak nasze 58 m , ale chcialbym je miec fajnie urzadzone...

Gość AnonimTematyczny
PIszesz tak, jakby bycie po studiach oznaczało biedowanie, a bez studiów to nabijanie kasy. TO chyba nie jest aż tak proste, bo nawet z mgr'em będziesz mógł jechać do Angli zmywac naczynia :D A studia mozęsz sobie zrobić nie dla pracy, ale dla siebie i własnego rowoju :)