Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w swiecie DOROSLYCH

karta platnicza

Polecane posty

Gość w swiecie DOROSLYCH

witam niedawno zalozylem sobie konto bankowe w PEKAO nie wiezne zreszta gdzie na poczatku dostalem katre bankowa dzisiaj mi przyszla ta platnicza chyba karta kredytowa tak to sie nazywa a teraz mam takie pytanka ... :) 1.pisze na niej ze wazna do 05/10 czyli do kiedy :/ 2.czy jak podejde z ta karta do bankomatu to wyskoczy mi ilem am na koncie czy musze isc to zobaczyc z ta druga katra do banku zeby sie dowiedizec 3.po co te dwie kart skoro moglaby byc 1 :/ 4.po co karta ta kredytowa/platnicza ma swoj nr:/:/:/ jest to nie potrzebne w sumie przeicez nr konta wystarczy hmm co mnie jeszcze ciekawi...:) aha... 5.jak bede w sklepie np i bede chcial zaplacic ta karta to bede musial wpisac kod pin?? jesli tak to bezsensu przykladowo bedize za mna jkis zlodziej i zobaczy pin 4 cyfry bardzo latwo wychwycic i jak wyjde ze sklepu to mi ja zapierdoli po czym wezmie wszystkie pienadze ... dobra naraizie wsyzstko jesli ktos moze i jest w stnie na to odpowiedziec to dziekuje i moze sie cos jeszcze popytam ... :D

Gość truskawkova
kerta kredyotwa to nie to samo co karta bankomatowa, nie wiem czemu masz dwie. kredytowa karta to limit, ktory przyznal ci bank, mozesz ten limit wykorzystac, ale pozniej musisz go splacic. karta bankomatowa obsluguje konto, ktore zalozyles i za jej pomoca mozesz dysponowac srodkami (pieniedzmy) ktore trzymasz na tym koncie. do rzeczy... 1. do 05/10, czyli do maja 2010 roku 2. wkladasz karte do bankomatu, wciskasz "pokaz saldo" i albo ci pokazuje na ekranie ile masz kasy, albo wyskakuje karteczka, czyli TAK, mozna sprawdzic 3. nie mam pojecia po co ci dwie karty, do konta wystarczy jedna, moze nieswiadomnie zgodziles sie na jakas kredytowa 4. przy platnosciach elektronicznych albo bezgotowkowych nr twojego konta jest nikomu niepotrzebny, potrzebny jest natomiast numer karty, 5. czasami wpisujesz pin, czasami babka prosi cie tylko o podpis na takim papierku ktory wychodzi z terminala i wsio. a jak ktos ci karte zapierdoli, to dzwonisz do banku i ja blokujesz od razu

Gość w swiecie DOROSLYCH
truskawkova wiem ze chcialas dobrze dizekuje ale teraz mam jeszce wieksyz metlik w glowie juz mnie krew zalewa po co te konta katry i wogole mogliby mi dawac kase do reki w robocie a nie jakies przelwy konta itp itd ...

Gość truskawkova
no kurcza, poza literowkami wszystko jest pieknie napisane...to, co napisalam dotyczy wszystkich kart, zarowno bankomatowych jak i kredytowych. zakladales tylko jedno konto? nie chciales zadnej karty kredytowej? bo do 1 konta masz zdaje sie 1 karte i tyle, co to za druga karta w o gole? jak one wygladaja? i gdzie to konto zakladales? w PKO BP czy Pekao

Gość nie wkurzaj się dzieciaku
jeśli masz konto w pko sa, to tam faktycznie są dwie karty, jedna do posługiwania się na terenie banku(zamiast dowodu), a ta druga to normalna bankomatowa :)

Gość w swiecie DOROSLYCH
truskawkowa w sumie ten wyzej juz mi dal domyslenia i pomogl ze tak powiem dobitnie :D:D:D dzieki za pomoc

Gość ZAPEWNE MASZ KARTĘ debetową
KREDYTOWA TO ZUPEŁNIE COŚ INNEGO