Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jamajenka jestem

Dlaczego jest czesto tak

Polecane posty

Gość Jamajenka jestem

ze facet najpierw rzuca dziewczyne a potem chce do niej wrocic mimo ze uwazal ze to definitywny koniec?

Gość cza było mu drugie złamać
1) w myśl zasady: doceniamy coś/kogoś jak to stracimy 2) podjuszony instynkt zdobywcy w obliczu straty definitywnej 3) pies ogrodnika: sobie nie weźmie, rugiemu nie da. 🖐️

czasem spojrzy na zwiazek z innej perspektywy i dojrzy cos co bedzie chcial ratowac....wiem cos o tym....:)

Gość cza było mu drugie złamać
drugiemu *

Gość głupie pytanie-proszę pomóżcie
sytuacja wygląda tak: * rozstanie 2,5 roku temu * ona - w związku po raz pierwszy, on kolejny raz (dla niego najdłuższy związek - prawie 2 lata) * ona - po rozstaniu sama + 1 facet na krótko, on - coraz to nowe związki (kilka tygodni góra) * ona tęskniła, upokarzała się, zachowywała jakby on był całym jej życiem, wywoływała w nim wyrzuty sumienia, on - miał jej dość, ale chętnie brał do łóżka * od 4mcy - brak kontaktów, ona go unika, on się dziwi i nie wierzy jej, że przestała go kochać (wmawia, że ciągle o nim myśli) * on - ma obecnie dziewczynę, nie szuka kontaktu, ona - nadal jest sama, unika kontaktu Co obecnie może myśleć on? Pytanie jest idiotyczne, ale jeśli są tu jacyś mężczyźni (albo doświadczone kobiety) pomóżcie proszę. Co może byćw jego głowie?

mysle ze chce zakonczyc tamten rozdzial zycia bo uznal ze nie ma to juz najmniejszego sensu-to tak z mojego punktu widzenia

do \"głupie pytanie-proszę pomóżcie\"> wstyd się przyznać, ale ja byłem w takiej samej sytuacji, a jestem facetem.

dziękuję, czy wypowie się ktoś jeszcze?

a po której stronie barykady byłeś?

up up? :(

skoro się już odważyłam.... mam do siebie duży żal, że dałam się tak potraktować. Chcę to wszystko dobrze teraz rozegrać. Co mogę zrobić, żeby poczuć się lepiej?

up

Gość fraeya
ja wiem co ci pomoże Kup sobie ekstra ciuszek - jakąś bluzke czy coś Umów się na impreze z kumpelą i poznaj jakiegos faceta. Pisze sie łatwo ale wykonać też nie jest trudno... Kiedy tylko zaczniesz myśleć o tym nowym o tamtym będziesz zapominać aż w końcu zapomnisz całkowicie. według mnie nie ma sensu uganiać sie za jakimś playboyem, bo skoro on jest z kimś a ty ciągle sama to coś tu nie gra. Nie mozna sie zbytnio angażowć w związek jeżeli się nie jest pewnym czy to TEN, bo póżniej ...

:) wiem, że może to podłe, ale nikt w całym moim życiu tak mnie nie upokorzył. Chcę, żeby zobaczył co stracił, żebym miała poczucie "wygranej" Co mogę zrobić? Nie jestem jakąś dyszącą zemstą żmiją, ale poprostu chcę sama sobie udowodnić, że nie jestem taka do niczego jak on uważał. I chcę to zrobić przy jego "pomocy"

Gość ale jak to zrobisz
? ps masz z nim kontakt?

kontakt mam przez wspólne zainteresowania i znajomych. Od czasu do czasu mamy szansę się spotkać

Gość ale jak to zrobisz
moze olej go po prostu:(

Gość Zocha kopia zapasowa
olej go. Ja tak zrobiłam, ewentualnie możesz jeszcze sobie postanowić, że nigdy więcej nie chcesz go spotkać. I konsekwentnie robic tak, zeby go nie spotkać.

unikam go jak mogę, ale nie chce przez 1 faceta przekreślać znajomych. Wiem, że to podłe, ale chcę żeby mu zaczęło na mnie zależeć, marzę, żeby dać mu wtedy pstryczka w nos

Powiem tak: niech nigdy Twoją motywacją nie będzie chęć zemsty, nawet w takiej nieszkodliwej formie. Po co chcesz mu dac prztyczka w nos?

bo czuję się jak małe nic. To był mój pierwszy facet, przed którym się odsłoniłam. Jak się odsłoniłam to on mnie rzucił, bo nagle stałam się problematyczna. Chcę się poczuć znów wartościowa, jak kiedyś. Co do zemsty... możesz mi to wytłumaczyć?

każde działanie ma jakiś cel...a szkoda jest zużywac siły na coś tak głupiego jak zemsta.... Powiedzmy, że czujesz się w jakiś sposób skrzywdzona, tak?

tak dla niego złamałam swoje zasady, nie umiałam się z tym pogodzić, potem z miłości spałam z nim po rozpadzie naszego związku tak, czuję się skrzywdzona, choć nie chcę o tym myśleć. Minęło już 2,5 roku. Jednak coś we mnie siedzi, żal, ból i poczucie byci szmatą. niestety:(

przeżywasz odrzucenie i musisz przyjąć jakąś strategię poradzenia sobie z tym stanem. Przepracuj to w użyteczny dla Ciebie sposób i nie zajmuj się tym facetem. Jeśli jemu zależy to sam będzie walczył, ale skoro ma dziewczynę, to niech ją sobie ma. Na zdrowie im i miej to w nosie. NIE ONI JEDNI Są NA TYM śWIECIE. Jest ci zle i stąd ta chęc dania pstryczka, ale masz prawo tak się czuć. Nie rób nic. To jest bardzo cenne doświadczenie, bo poznajesz siebie i swoje reakcje. Nie żałuj, że pierwszy facet, przed którym się otworzyłaś zerwał kontakt. Ucz się radzić z odrzuceniem, bo każdego z nas to spotyka. Nie dawaj sobie klapsów za przeszłość, ale nie chodz z nim więcej do łóżka, nawet jak przyjdzie na kolanach.

I nie rób tak nigdy więcej, że chodzisz z facetem do łóżka po zerwaniu. Teraz -trzeba to powiedzieć niestety - schrzanilaś sprawe, ale uwierz mi, że to nie jest gorsze doświadczenie niż brak doświadczeń.

hm przeżywam teraz (dopiero teraz) złość na niego. Wcześniej przez rok broniłam go i uważałam, że jest ideałem, teraz mi przeszło. Mądre jest to co mówisz, ale wizja błagającego na kolanach jest naprawdę kusząca:( Do łożka nie zamierzam z nim chodzić. Podejrzewam, że jakby przyszedł to bym go z ziemią zmieszała (z całym gniewem jaki w sobie mam). Jednak chciałabym usłyszeć od niego, że jestem wiele warta. Wiem, to cenne doświadczenie i nie ucieknę przed tym. Co powinnam robić wg Ciebie. Prawdę mówiąc nic mi się nie chce, a facetami się nie interesuję:(

Zocha, wiem, ale kochałam. On o tym wiedizał, dlatego tego mu nigdy nie wybaczę. Czy da sięto jakoś "cofnąć", jakoś zmienić? U mnie w głowie lub przed nim (bo czujęsięjak szmata)

z tym chodzeniem do łóżka to wyglądało tak, że pierwszy raz był po 4 mcach, potem wielki kac moralny, potem jakieś 3 miesiące i potem znowu. Ostatni raz pażdziernik, ale to już był ostatni raz. Mam dość i wiem, że nie mogę go widywać:( i już nie będę

Gość Jamajenka jestem
a ja zauwazylam ze wlasnie czesciej jest tak ze facet jak rzuci to wraca, a kobiety rzadziej...sa bardziej konsekwetne chyba ;)

on właśnie nie wrócił:(