Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dziunka

karmienie piersia a wypadanie wlosow

Polecane posty

Gość samo przeszło
nic nie robiłam, ale zaznaczam ze mam b gęste więc mi specjalnie nie było szkoda. Kolezanki brały wit np prenatal

Gość Elfirka
Hejka! Dwoje dzieciaczków i przy obu to samo..... Traciłam łokropnie dużo włosó... :( Co Ci poradzić; hmm.. no cóż.. 1. nie przestawaj karmić! 2. zetnij któtko (nie będą się niepotrzebnie platać ... wszędzie ich pełno :/) 3. witaminy i odżywka (witaminki łykac, odż. na włoski) 4. przetrzymać.... (nic nie trrwa wiecznie ;) Pozdrawiam!

biore feminatal n..nic wiecej bo w sumie nie wiem co jeszce moge brac..mam juz dosyc..pelno tych klakow w lazience w pokoju......koszmar. dziecka npewno ni eodstawie bo wazniejsze jest jego zdrowie..dziekuje,za odpowiedzi

Gość jedz witaminki
takie jak w ciąży. czasami jest to wynik anemii- utraty krwi po porodzie. Musisz troszeczkę poczekać, jeść owoce i warzywa, pełnoziarnisty chleb, orzechy i wszystko wróci do normy

Gość podobno
Ale włosy się raczej traci przez huśtawkę hormonalną po ciązy niż jako skutek uboczny karmienia.....może się mylę ?!

Gość podobno
Spytaj lekarza czy mozesz łykać np tabletki ze skrzypu i pokrzywy tylko że wtedy już nie mogłabyś brać innych preparatów witaminowych bo by się mogły zdublować dozwolone dawki. Ten preparat jest dobry na włosy, skórę i paznokcie. Dużó dziewczyn też zachwala odżywkę do włosów Henna Wax Treatment.

Gość Elfirka
no.. niefajna sprawa wypadanie włosów.... i faktycznie wszędzie ich pełno :O a najgorsze, że maleństwo te kłaki będzie zagarniało w łapki i zawsze cos do buzi mu sie dostanie... Trzeba na to patrzeć i uważać... , dlatego ja ściełam b. krótko.. Wiadomo takie są wygodniejsze... Ja to pzrechodziłam... jak moje bobo miało 3, 4 mce... potem odrsły, a karmię dalej.. (praiwe 10 mcy). Uszy i głowa do góry :) :) Złe minie!

Gość trelle
Ja lykalam tab. ze skrzypu i pokrzywy, oraz stosowalam odzywke Wax. Bylam zadowolona, bo szybko przestaly mi wychodzic.

Gość naturalna..

Gość gość
mi lekarz powiedział, że kwas foliowy powstrzymuje wypadanie włosów, dlatego po porodzie nadal mi go przepisywał i brałam go tak samo jak w ciąży, dziecku karmionemu piersią to nie zaszkodzi a włosów będzie mniej wypadać