Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama oli

nietolerancja laktozy

Polecane posty

chciałam dopytac sie mam które maja dzieci z nietolerancja laktozy o objawy jakie moga wystepowac i jak to zdiagnozowac aby by pewnym ze to to. Moja córka bedzie miała nie długo roczek.Do 7 miesiaca karmułam ja piersia i wypróżniała sie raz na tydzień. Pózniej zaczeła pic NAN i było wszystko wporzadku az tu nagle teraz od 4 tyg zaczęły sie jakieś luzne kupki (bardzo luzne) jakieś takie pierdniecia woda ze sluzem.Sluz teraz pojawia się już w prawie kazdej kupce. Przy tych biegunkach wstrzymywałamsię od mleka (jadła sinlsc) podawałam lakcid i sie niby poprawiało ale jak zaczeła spowrotem pic mleko to problem powracał. Skóra małej jest czysciutka wiec skaza białkowa odpada. Co myslicie na ten temat?? Jakie mleko podajecie przy tej nietolerancji??I czy to kiedyś minie??

Gość a ja jestem do niczego
no objawy niby takie jak pisałaś. tylko moja mała przy nietolerancji laktozy mojego mleka też nie mogła pić, więc może to po prostu alergia na Nana. Kup na próbę np bebilon pepti czy inne mleko dla alergików, a najlepiej idź do lekarza. a tak swoją drogą to druga moja pociecha może pić kazde mleko tylko nie bebiko - ma wtedy takie kupki jak ty opisałaś, więc zmieniaj mleko:)

byłam u lekarza.Zgłaszałam ,ale ze problem pojawił sie dopiero teraz to pani doktor nawet nie wspomniała o nietolerancji.Ona butelke pije tylko raz dziennie na noc.Dostałam skierowanie na badanie krwi z rozmazem i na mocz.Zrobie w przyszłym tyg, A jak mowiłam na poczatku ze kupki sa zielone to mi powiedziała ze po NANie takie moga byc. zmienie mleko.Poradzie na jakie i jak one stoja cenowo.

zielone mogą być po sztucznym ze względu na sporą zawartość żelaza. gorzej jak są zielonkawe i sluzowate. spróbuj jakiś zwykły poproś o receptę na bebilon pepti - wtedy ok 11-12 zł w aptece kosztuje. to jest dobre mleko. możesz spróbować też jakies bebilony dostępne w marketach - musisz popatrzeć sobie i pooglądac ceny.

trudno polecić jakies mleko bo to co jednego uczuli to dla drugiego będzie oki. jeśli ma problemy po Nan to raczej daruj sobie też Nan H bo może też być problem, podobno hypoalergiczny jest tylko z nazwy.

dziekuje ci bede coś szkac .A ten bebilon pepti niezawiera laktozy??

Gość marysia sierotka
a moze spróbuj mleko sojowe.

Gość sojoiwe tez ma cukier

Mamo Oli, mleko matki zawiera o wiele więcej laktozy, niż mleko krowie. Gdyby to była nietolerancja laktozy, to wyszło by chyba szybciej, ale to tylko moje przypuszczenia.