Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paolkaa

Gładka i ładna cera bez przebarwień, wągrów i zaskórników!Kosmetyki, zabiegi...

Polecane posty

cześć ziomalki :) ja tez juz chyba wypróbowałam co się tylko dało i te kosmetyki po 5 i 50 zeta i tabletki i ziółka i czego to tam nie było :) ten piur zon czy jak go tam nazwali to dopiero syf:D Garnier tez mi nic nie daje :( żel na wągry ten niebieski to mnie tylko chyba drażni:) bo jestem po nim czerwona jak burak:( coś tam pomógł krem bambino powaga:) tylko ze na zaskórniki to nawet on nie pomoże :) a cholerstwa sie trudno pozbyć kto ma jakiś sposób:P dzielcie się

Gość Maulin
Na cere nie ma nic lepszego od soku marchwiowego ;-)

Gość nataliaxxxxxxx
czesc słuchajcie!!! solarium,zadne "wysuszacze" nie pomogą Wam... one daja tylko złudne polepszenie,które potem jest jeszcze gorsze... co robic? uzywac dobrego w miare kremu mocno nawilzającego + maseczka mocno nawilzajaca i mowie wam za tydzien poprawa skory...ja mam prawie idealną teraz!!! mowie wam to działa...uzywam kremu eris-lirene ten co reklamuje Alicja Bachleeda Curuś + maseczka z AA nawilzająca i efekty sa bardzo szybko a jak wy dajecie pełno wysuszaczy na buzie jakies spirytuse i wszystko co wysusza to ok pryszcz znika a potem pod ta sucha skora sie gromadzi łój i wychodzi raz tyle pozdro dla wszystkich ps piszcie jak u was działa Natalia

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość dnfdnfjkhgerht
sposob na idealna cere? zero slonca, zadnego solarium, odpowiednie nawilzanie, oczyszczanie, zadnego makijazu, a juz na pewno nie podkladow, ktore zatykaja pory, regularne wizyty u dobrego dermatologa, zadnych slodyczy, duzo warzyw i owocow w diecie. Idealna cera, na dodatek mloda przez dlugie lata gwarantowana.

Gość bezsensuu
warzyw i owoców z chemia chyba :O

Gość Malina- studentka kosmetologii
Najważniejszą częścią pielęgnacji jest oczyszczanie i nawilżanie. Warto poświęcić dłuższą chwilę na dokładny demakijaż i oczyszczenie twarzy rano po wstaniu z łóżka. Czy wiecie że Japonki używają nawet do 7 kosmetyków podczas demakijażu? To między innymi dlatego mają takie piękne cery. Oprócz żel/emulsji do mycia twarzy polecam płyn micelarny który doskonale usuwa wszelkie zanieczyszczenia i nawilża. W kolejności: 1)żel do mycia twarzy 2) przetarcie twarzy płynem micelarnym 3) nałożenie kremu (na przesuszoną cerę polecam krem Humektan w ramach kuracji) Ze swojej strony polecam Vichy. Na przebarwienia i wszelkie niedoskonałości doskonale działa kuracja kwasami AHA/BHA. Żeby dobrać odpowiednie stężenie najlepiej iść do DOBREJ kosmetyczki lub jak wolicie- DOBREGO dermatologa. Nie polecam zabawy wysokimi stężeniami na własną rękę.

Gość Malina- studentka kosmetologii
Vichy- płyn micelarny. To jego polecam w poście wyżej:) Co do reszty kosmetyków z firmy Vichy moim zdaniem sa mocno przereklamowane i nie warto marnować na nie pieniędzy.

Gość ańdzia
słuchaj PAOLKAA ...JA TEŻ MAM PROBLEMY Z SAKÓRNIKAMII I Z CERĄ..A WŁASCIWIE JE MIAŁAM... ZACZĘŁAM UŻYWAĆ MAŚCI WITAMINOWEJ....EFEKT JAK RĘKĄ ODJĄŁ

Gość Risi124
Hah ciekawe. Ja sobie kupiłam preparat z apteki Iwostionu i miałam taki wysyp krostek jakiego w życiu nie miałam. Wróciłam do żelu głęboko oczyszczającego Garniera, raz lub dwa razy dziennie, ponad to dwa razy dziennei skóra przecieram zielonym, dynamizującym tonikiem z garniera i jest lepiej niż po tych aptecznych badziewiach co tylko drogie są.

Gość Silverclock
W odpowiedzi na komentarz tyczący się retuszowanej skóry modelek i próżnej pogoni za ideałem; Jestem fotografem, pracuję z modelkami, znam też zagadnienie retuszu od podszewki. Rzeczywiście, niewiele modelek ma idealną skórę a zapewniam, że z dzibatej, pryszczatej skóry 300latki potrafię zrobić apetyczną skórkę 16-letniej boginki. Fakt jest jednak jeden- zdarzają się kobiety o skórze doskonałej, i to niemłode. Wiele Angielek ma zaskakująco piękną, równą i gładką skórę. Nie wiem jak to osiągają, niemniej- taka skóra istnieje.

Witajcie. Próbowałam wielu kremów, masek, zabiegów, z mizernym skutkiem. Dwa miesiące temu trafiłam do Kliniki Estetyki Ciała w Poznaniu, gdzie fachowo wytłumaczono mi jak pielęgnować twarz. Oto mój sposób na naprawdę piękną skórę: twarz zmywam płynem micelarnym (rano, w południe, wieczorem). Nakładam krem nawilżający z apteki SVR 5. Unikam solarium, które strasznie przesuszało skórę i prowadziło do przebarwień. Stosuję dodatkowa wg zaleceń lekarza Glico A, oraz krem Lacacid 500 na zmiany trądzikowe (niewielkie na szczęście). Ważne w tym wszystkim by na własną rękę "nie grzebać", co tylko pogarsza sprawę. Polecam peeling kawitacyjny i trochę cierpliwości, a przede wszystkim wiary i dyscypliny :) to naprawdę działa :) jeżeli chcecie polecę ludzi, którzy mi pomogli.

Gość nkvjkvfgfdfjkhvguub
ja bogini cery mam cere jak cere nie wazne jaka mam ale mam i taką ją kocham xd haaaa

Gość gość
Po pierwsze mogłabyś odwiedzić dermatologa i kosmetyczke, możesz również użyć np. płatków złota i dodawać do kremu na twarz. Bardzo fajnie działa, rozświetla i nadaje skórze zdrowego wyglądu. Ja kupuję płatki na edan.krakow