Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romanna

opowiedzmy o lewatywie przed porodem

Polecane posty

Gość czopki moze są dobre ale
wypróżnisz się po nich do konca? mnie juz cholera bierze :(

A ja zrezygnowałam z lewatywy choc mi kazano robić, a czopek mi nie pomógł i nic sie nie zdarzyło przy porodzie.

Gość mamakarmiacaaa
tez sie balam lewatywy,, ale to nic strasznego, mialam ja robiona w szpitalu po odejsciu wod, wszystko bez pospiechu, polozna zrobila mi ta lewatywe i kazala isc do toalety i jak skoncze to wrocic:) naprawde to nic strasznego , moze troche krepujace, ale polozna przyzwyczajona uwierzcie mi do robienia lewatywy:) na niej to zadnego wrazenia nie robi

A ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia i pytałam o to położną. I ona powiedziała, że już odeszli od lewatywy bo nawet jak się ją zrobi to zawsze coś tam jeszcze może zostac w jelitach. I że one już wolą jak się zdarzy coś twardego niż jak chluśnie takim czymś po lewatywie :-D

Gość klaudia_kraków
zawsze musi być lewatwa? a nie można bez? to nie lepiej poprosic o cesarskie cięcie niż się tak męczyc?

ja wolalam urodzic naturalnie i miec lewatywe niz cesarke czy tak czy tak sie meczysz

No właśnie że można bez lewatywy a można z lewatywą jak kto woli, ale położna raczej radziła bez i kazała się nie wstydzić :-D Ale to w Izbie Porodowej w Lędzinach, a tam jest jak w domu więc raczej intymne warunki :-)

Klaudia ---> cesarskie cięcie wykonuje się tylko ze wskazań lekarskich a nie na prośbę pacjentki.

Gość takie pytanie mam
Można odmówić wykonania lewatywy? po prostu powiedzieć nie i koniec?

pewnie ze tak nie maja prawa ciebie zmuszac twoj wybor

Gość gonia w
ja rodziłam w Poznaniu,połozna powinna sie zapytac,a pacjent ma prawo odmowic,ale wczesniej lekarz powiedział mi,zebym sobie sama w domu zrobiła,a jak nie to w szpitalu ,bo skoro mam rodzic z mezem ,to niepotrzebny obciach,posłuchałam go ,wie w koncu co mowi,nie jeden porod widzial i kupe tez,ale to krepujace i obrzydliwe,wiec chyba lepsza ta lewatywka.

Gość jamilka
Witam. W moim przypadku bóle były tak straszne, że jak szłam na lewatywkę to miałam wrażenie, że przy skurczu będę się czołgać... lewatywa (miła i spokojna położna) była po prostu jedną z rzeczy, która trochę odwróciła moją uwagę od bólu, tak jak wanna z ciepłą wodą, skakanie na piłce itp, w ogóle nie wspominam jej jako czegoś ważnego, po prostu jedna z czynności. Ale myślę, że to zależy od położnej, w jaki sposób wszystko, nie tylko to. się odbywa.

Gość o jacie