Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackStar25

UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE pomozcie prosze .

Polecane posty

Gość BlackStar25

Witam , mam powazny problem i nie wiem jak go rozwiazac , W kwietniu skonczylam 25 lat i teraz juz nie mam mozliwosci pojcs do lekarza na ubezpieczenie rodzicow :(( , nie pracuje nigdzie ( to znaczy pracuje w niemczech ale na czarno ) W Polsce nie jestem zarejstrowana do bezrobotnych bo musialabym sie podpisywac co miesiac , a ja jezdze do Polski co okolo 2 miesiace . Jak sie wiec mam ubezpieczyc i ile to kosztuje abym mogla isc do lekarza zarowno w polsce jak i tu w niemczech . Jesli wiecie cos na ten temat to prosze pomozcie . POZDRAWIAM I MILEGO DNIA ZYCZE !!

Gość 11111111111111111
ja mam zamiar ubezpieczyc sie w NFZ -cie i koszt miesieczny to ok 250 zl ale nie wiem czy to ubezpieczenie obejmuje rowniez zagraniczne leczenie

Gość kkdirooo
nier musisz podpisywać sie w RUP co miesiąc tylko co 3 m-ce ale nie jest to teraz tak przestrzegane co do dnia ! ja np. podpisałam sie 10 maja i mam na 3 m-ce z głowy . po tym czasie idę znowu ale nie ma rygoru,że co do dnia ...

Gość kkdirooo
oczywiście mowa tylko o tych ,którzy są bez prawa do zasiłku

Gość to o czym pisaly
jedyneczki to dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne,aktualnie skladka miesieczna ok 270 zl

Gość 11111111111111111
ja jestem bez prawa do zasilku i nie przyszlam na wizyte w wyznaczonym dniu bo zapomnialam i stracilam ubezpieczenie,teraz dopiero po 3 mies moge znowu sie zarejestrowac kkdirooo nie wiem w jakiej miejscowosci mieszkasz ale u mnie nie ma zadnego tlumaczenia,trzeba byc w wyznaczonym terminie i jedyne co mogloby usprawiedliwic nieobecnosc na spotkaniu to zaswiadczenie lekarskie

Gość BlackStar25
No wlasnie , ewentualnie mozna raz na jakis czas napisac orzeczenie , ze sie wyjezdza i moga przesunac podpis okolo 2 tygodni chyba , ale co 3 miesiace to sie raczej nie da. Oczywiscie jestem bez prawa do zasilku.