Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajk888

Mieszkanie,prawo

Polecane posty

Gość Kajk888

Sprzedajacy zobowiązał się sprzedac nam mieszkanie własnościowe,z ogłoszenia.Otrzymał zaliczkę.Obecnie chce złamać umowę.Jaka karę przewiduje za to prawo? Proszę o pomoc.

Gość bowa346
wspolczuje ja tez ostatnio kupowalam mieszkania a ceny caly czas ida w gore...

Gość A co wpisaliscie do umowy
bo to wazne i czy umowa byla spisana notarialnie

Gość Kajk888
Niestety za nic nie chciał podpisać umowy wstępnej u notariusza,zapewniając że to już na 100% pewne (sprzedaż):((( Czy oprócz zwrotu zadatku coś otrzymamy?...Proszę o pomocne odpowiedzi.Z góry Wam dziękuję.

Gość pośrednik
Skoro nie podpisaliscie umowy przedwstepnej u notariusza to obawiam sie ze nic nie zdziałacie.Rozumiem ze macie spisaną umowe cywilnoprawna?I jedynie w przypadku jak wpłataktórej dokonaliscie została nazwana jako zadatek a nie zaliczka.Bo jesli zaliczka to jedynie zwrot w jej wysokosci.Jesli był to zadatek to wtedy mozna zadac zwrotu w podwojnej wysokosci. Powiem krotko raczej bym sie cieszyła ze gosciu odda w ogole zaliczke...

Gość Kajk888
Uff,już wszystko w porządku.Za bardzo panikowałam;o :( Okazało się,że sprzedający nie mówił,że chce złamać umowę.Zwrot + dodatkową spora sumkę pieniędzy ów Pan sam(sic!) proponował ale ja nie chcę.Wolę to i tylko(!) to mieszkanie.Czasem tak jest,ze coś jest nam pisane,np.mnie to mieszkanie i żadna kasa mi go nie zastąpi.Szczegóły zachowam dla siebie;) Dzięki za rady,wsparcie,pomocne słowa.Wszystkiego dobrego i cudownego lata!:))) bowa346 -powodzenia! "Pośrednikom dziękujemy."