Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naturallia

przebarwienia-tylko naturalnie!!!

Polecane posty

Gość naturallia

tak tak, wiem ze ten temat pojawil sie juz miliony razy ale.....chodzi mi o to czy stosowalyscie jakis naturalne metody w leczeniu przebarwien po tradziku i czy cos pomoglo....?

Gość naturalne metody
słyszałam o maseczce z polopiryny, poszukaj w wyszukiwarce bo ja niestety nie pamiętam dokładnego przepisu.

aspiryny - przepis jest prosty - 5 aspiryn +odrobina wody + łyżeczka jogurtu naturalnego...ale UWAGA osoby uczulone na salicylany. Ja już w kilku miejscach pisałam na ten temat ale się powtórzę. trądzik masz szansę wyleczyć naturalnycmi metodami tylko, jeśli jest to trądzik kosmetyczny, czyli taki który powstaje w wyniku złego dobrania kosmetyków. Jeśli trądzik ma podłoże hormonalne to cieńkie szanse. Kosmetykami naturalnymi może tylko nie zaszkodzić w tym wypadku. Na trądzik dobry jest olejek z drzewa herbacianego / manuka, oejek lawendowy. Są naturalne żele przeciwko wypryskom, działa tez mydło Alep itd. Co do przebrawień to moim zdaniem natura niewiele tu niestety zdziała - sama się borykam z tym problemem - i wedle wszelkiej mojej wiedzy to po 1. dobry stabilny filtr, po 2. coś złuszczającego np. kwas migdałowy, po 3 dobre nawilżenie. Walka z przebarwieniami jest długa i mozolna. Możesz oczywiście spróbować np. toniku z cytryny ale nie sądzę, żeby przyniosło to jakieś wymierne efekty...

o sorry nie wiem skąd mi się wzieło że i trądzik też chcesz podleczyć:) pomin pierwsza cz. mojej wypowiedzi:)

Gość naturallia
wielkieeeeeee dzieki! sprobuje z ta aspiryna!generalnie tradzik mam zaleczony ale to co sie zostalo jest.....odrazajace!a jest to na plecach i ubolewam ze kolejne lato z rzedu moje sukienki z "golymi plecami" spedza w szafie:( obilo mi sie gdzies o uszy ze propolis swietnie leczy blizny, przebarwienia itd ale nie wiem nic co do szczegolow dlatego pytam o jakiekolwiek metod naturalne... co do filtrow!heh-moja dermatolozka zalecala mi wystawiac plecy na slonce, co prawda na max 10min ale jednak.... na temat slonca to same kontrowersje:) jeszcze raz dzieki:)

Gość SłoŃcWE
uwierzcie wreszcie, że SŁOŃCE JEST ZŁE, nośce kapelusze lub daszki, jak kobiety kiedyś nosiły, a będziecie mieć święty spokój. Jeśli ktoś ma skłonność do przebarwień, to żadne kremy mu nie pomogą, dopóki nie znienawidzi słońca-sprawdzony, jedyny sposób na przebarwienia.

Gość SłoŃcE JeSt ZŁe
uwierzcie wreszcie, że SŁOŃCE JEST ZŁE, nośce kapelusze lub daszki, jak kobiety kiedyś nosiły, a będziecie mieć święty spokój. Jeśli ktoś ma skłonność do przebarwień, to żadne kremy mu nie pomogą, dopóki nie znienawidzi słońca-sprawdzony, jedyny sposób na przebarwienia.