Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becia166

szkoła dla dziecka w anglii

Polecane posty

Gość becia166

Witam wszystkich prosze poradzcie mi.Moje dziecko ma 11 lat jest w 4 klasie tu w polsce .Do jakiej szkoly mam go wyslac od wrzesnia w angli .Zaznaczam ze dziecko nie zna angielskiego.W jakimmiesiacu trzeba dziecko zapisac.Dziekuje za informacje

hej Becia tutaj dzieci ida do szkoly wg wieku ale rok szkolny liczy sie od wrzesnia do wrzesnia - moja corka ma 10 lat i jest w klasie 5. W jej klasie sa dzieci urodzone miedzy wrzesniem 1996 a wrzesniem 1997. jezeli twoje dziecko jest urodzone miedzy wrzesniem 1996 a wrzesniem 1997 powinno byc teraz w 6tej czyli ostatniej klasie szkoly podstawowej. W zwiazku z tym w przyszlym roku szkolnym czyli od wrzesnia powinno chodzic do szkoly sredniej czyli grammar school albo innej secondary. Zorientuj sie jakie sa mozliwosci w miescie do ktorego jedziesz. U nas sa testy kwalifikujace do szkoly sredniej, odbywaja sie w klasie 6. Mysle ze w twoim przypadku nalezy zapisac dziecko do wybranej szkoly po upewnieniu sie czy sa miejsca lub wpisac na liste oczekujacych. trudno mi mowic to zalezy od okolicznosci . moja rada poszukaj szkol i znajdz taka jaka chcesz (dobra) i udaj sie na rozmowe z dyrektorem lub napisz emaila /zadzwon do szkoly liste szkol i ranking masz tutaj http://news.bbc.co.uk/1/hi/education/4170129.stm

co do angielskiego - dzieci sie szybko ucza a ponadto dzieci obcokrajowcow dostaja dodatkowa pomoc (English as additional language), zwykle raz/dwa w tygodniu godzina indywidualna ze specjalnie przeszkolona nauczycielka; corka znajomej przyjechala tutaj jak miala 14 lat bez znajomosci angielskiego - jest Niemka- poradzila sobie super, jak zreszta i inne dzieci; Spoko:)

Gość becia166
Dziekuje siobhan za informacje jade za tydzien 1 czerwca do maeza do anglii to sie czegos wiecej dowiem.