Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magna

odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość magna

w ostatnim miesiącu odstawiłam tabletki Mercilon, normalnie dostałam okres. Przez cykl nie kochałam się, teraz powinnam dostać okres (środa) a go jeszcze nie ma.... czy odstawienie tabsów może spowodować opóźnienie się okresu? i drugie pytanie czy mogę po miesiecznej lub 2miesięcznej "kuracji odpczynkowej" od tabów spowrotem zacząć je brać i być pewna ich skuteczności? proszę odpiszcie...

Ja moge Ci odpowiedzieć tylko na pierwsze pytanie. A więc odstawienie tabsów bardzo często powoduje opóźneinie okresu. Ja po odstawieniu okres dostałam dokładnie w 57 d.c. i to po wywoływaniu go Duphastonem. do tej pory mam rozlególowane wszystko a minął już rok od odstawienia. więc może się zastanów nad dalszym braniem albo chociaż gruntownie przebadaj swoje hormony przed ponownym braniem. Bo tabletki usypiają nasze jajniki i nawet sobie nie zdajemy sprawy że mamy problemy. Tylko mnie źle nie zrozum - ja Cie nie strasze. Przestrzegam tylko - bo jeśli wszystko z Twoimi hormonami o.k. to możesz brać tabsy bez obaw i jak długo chcesz. Ale jak z Twoim cyklem coś jest nie tak (a z moim tak było) to tabsy tylko to maskują i niby wszystko jest ok. Ale jak się je ostawi i chce mieć dziecko to się zaczynają schody. I w tedy człowiek sobie pluje w brode dlaczego brał tak długo tabsy bez żadnych badań. Pozdrawiam

Gość i coooo
Cykl musi sie ureguklować, zaczynaja działać hormony Twoje, a nie dostarczne przez tabletki. Nie martw się. Okres moze sie spóźnić sporo. Organizm musi sie obudzić. po ponownym rozpoczęciu brania tabletek, będziesz miała ochronę od pierwszego dnia. Pamietaj, że musisz wziąć pierwszą tabletką, pierwszego lub trzeciego dnia okresu.

ja odstawiłam w styczniu pierwszy okres dostałam po 27 dniach, drugi po 32 , trzeci po 33 a teraz czekam na czwarty (już 36 dni :P) różnie to bywa po odstawieniu