Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juszta

Dlaczego nie chcą wyrobuć mi NIP-u???

Polecane posty

Gość juszta

Składałam wniosek o NIP, jednak druk został odesłany, gdyż jak jakiś urzędnik stwierdził nie ma na nim danych pracodawcy. Składając wniosek dowiadywałam się, czy pole to ma być wypełnione (będę pracowała dla wielu firm, nie mam pracodawcy) upewniono mnie, że NIE jest to konieczne. Po miesiącu oczekiwania, druk powrócił. Może ktoś się orientuje dlaczego tak się dzieje, i czy mam jakąkolwiek możliwość otrzymania NIP-u?

Gość eeeeeeeeeeeee
lo matko, jak skladalam wniosek o nip - bylam bez pracy, normalnie szkola, ale wolalam na przyszlosc juz miec a nie na gwaltu rety wyrabiac potem

Gość eeeeeeeeeeeee
i nikt mi problemow nie robil

Gość grancias
Ja też wyrabiałem NIP jak jeszcze nie pracowałem ( do szkoły chodziłem) ... i żadnych problemów nie było ... A tobie radzę iść jeszcze raz złożyć teń wniosek i poprosić babeczkę z US, żeby Ci pomogła. http://www.biznes-polska.pl/files/5/89/43_nip-3.pdf

Gość juszta
To było moje drugie podejście, za pierwszym razem byłam bezpośrednio w urzędzie powiatowym, jednak odmówiono przyjęcia wniosku bez pracodawcy. Za drugim razem wysłałam przez urząd mojego miejsca zamieszkania, w którym to właśnie powiedziano, że nie jest konieczne wypełnianie tego pola.