Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mychka

biegunka u rocznego malucha

Polecane posty

cześć dziewczyny synek od rana ma biegunkę - zrobił w sumie 2 takie wodniste kupki ...kolejne 3 to takie placki wodniste tylko. Jak mu do jutra nie przejdzie to pójdziemy do lekarza ale tymczasem chciałam Was spytać CO ROBICIE W TAKICH SYTUACJACH???? z góry dzięki :)

Kup smecte i podaj. Nie dawaj nic dojedzenia mlecznego. Jak już to dieta marchwiowo - ryżowa.

Gość Gogas
Genaralnie może maluch zjadł coś co spowodowało taką rekację (nowe mleko, jakiś deserek, zupka ) albo to jakiś wirus. Generalnie najważniejsze to poić dziecko i jeśli nie przejdzie koniecznie idź do lekarza. Obfite biegunki u tak małych dzieci sa zawsze poważne, gdyż szybko może dojść do odwodnienia.

Najważniejsze picie, żeby się nieodwodnił

poić, poić i jeszcze raz poić A jutro idź do lekarza

Dzięki za odpowiedzi! Synuś pije dużo więc mam nadzieję ze wystarczy. Najpewniej to wirus jakiś bo Mały je to co my, wszystko świeże a i nie dawaliśmy mu akurat nic do mogłoby go tak ruszyć :/ obawiam się ze na basenie mógł złapać jakiegoś wirusa.... Aha.. a dlaczego mleka nie????? Ja to sobie tłumaczyłam ze mleko dobrze sie przyjmie... serki, kaszka - lekkie i łatwo przyswajalne... nie rozumiem dlaczego nie mleko...

Najlepszym sposobem dla maluszka jest herbatka z suszonych jagód kupuje się w aptece 10 minut gotuje sie taki wywar na wolnym ogniu ,można dosłodzić do smaku-maluszek chętniej wypije u moich maluchów to najbardziej sprawdzony sposób.pomaga też Trilac ,lakcid ,kostka gożkiej czekolady lub banan,przede wszystkim ryż rozgotowany na miękko może być na chudym rosołku lub na samej wodzie z łyżeczką masła i lekko posłodzony.

Dzięki Krwawa Mańka :) Na pewno popróbuję jak do rana nie przejdzie. Nie chcę go faszerować lekami, a suszone jagody rzeczywiście moga pomóc :) Lakcid dałam od razu - nie wimm czy coś pomoże ale na pewno nie zaszkodzi..

Po pierwsz lekarz zabronił w przypadku biegunki. bo mleczne mają jakieś bakterie które przyśpieszają trawienie ( tak sobie tłumaczę), ale sprawdziłam jak było już lepiej to po kaszce zawsze była luxna kupka. więc radzę z włąśnego doswiadczeni nbie dawać kaszek i itp.

Gość jaja mama
moze poprostu zabkuje,moj tak własnie miał

hmm...az chyba poszukam czegoś o tym mleku... a ząbki to na 99% nie są - mamy już komplet i do tej pory nie było tego typu reakcji - na szczęście, bo nie dość ze sie bidulki męczą z bólem to jeszcze jakieś biegunki... zmykam spać... zobaczymy jak minie noc...

Mamusiu, dieta o której piszą poprzedniczki march. - ryżowa, bezmleczna dlatego że kasz, mleko mają w sobie cukier i to powoduje nasilenie sie biegunki. Poza tym jak mój mały miał to dr kazała dać oprócz smecty Lacidofill ,Lakcid - osłonowe leki. Oczywiście soków, herbatek też nie bo podobna jest sytuacja w jak w przypadku mleka i kaszy - cukier! Życzę zdrówka

suszone jagody, to dobry i sprawdzony sposob, ja podawalam dla mojego synka bo mial biegunke, do tego u Ciebie moze byc marchwianka i smekta, lakcid a w przypadku duzej ilosci kup tez gastrolit

dziękuję raz jeszcze za odpowiedzi :) Dziś od rana jedziemy na ryżu... Mały dostał smektę i zaraz może zabiorę sie za jagody. A podobno wirus u nas jakiś szaleje ... sporo dzieci ma biegunkę