Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabccciaa x

Co jedzą małe kijanki?

Polecane posty

Gość żabccciaa x

Otóż nad mój mały stawik przybłąkała sie jedna zielona żabka,no i była,była, rechotała. No i puzniej pojawiły sie kijanki ,tak mi sie spodobały że wziełam 9 do akwarium! ALE : niewiem komleptnie co im dawać jeśc.! Prosze o szybką w miare odpowiedz bo moje maluchy są głodne!!

Gość żabccciaa x
dlaczego sie podemnie podszywasz ?!

Z tego co wiem to pożerają siebie wzajemnie.Dzięki temu się rozdymają i automatycznie przechodzą w stadium żaby.

Gość kicia10103
Sama mam około 100 kijanek, i tez się o tym dowiadywałam z różnych źródeł, np. w sklepie zoologicznym, byłam nawet w zoo. kijanki:glony lub małe robaki, małe muszki, rośliny wodne, żarcie suche dla rybek młode żabki:wylęg świerszczy, małe koniki polne, mszyce, muszki owocowe, muchy, szczypawki, inne większe robaki dorosłe żaby:świerszcze, koniki polne, mole woskowe, muchy, ćmy, małe szarańcze, pająki, noworodki mysie, małe żaby, wszystko co zmieści się w ich pyszczkach. Trzeba karmić 2-3 razy w tygodniu, w sezonie deszczowym, młode osobniki codziennie, gdy żaby zapadają w stan odrętwienia mogą w ogóle przestać żerować. Pokarm warto posypywać wapnem

Gość macio222
kijanki jedzą na pewno glony ale sam nie wiem co jeszcze proszę o nazwę strony gdzie mogę się o tym dużo dowiedzieć podpis Maciej Krajewski.

Gość macio222
nie mam tlena ale nk

Gość tede
kijanki jedza glony,pokarm dla rybek i male robaki

Gość ztmce
jedzo glony wystaw akwarium na słońce

Gość gość
mama żabka łapie robasie jezyczkiem i podkarmia młode

Gość gość
Jedzą liście z rzotkiwki

Gość gość
Kijanki jedzą skruszony chleb ze śrotka, trawę oblizują glon może na im dac karmę dla rybek małe robaczki i liście wodne moje kijanki to jedzą

Gość gość
A jak nie będą jeść dajcie je kotom xd

Gość gość
Kijanki jedzą jednokomórkowe glony i tkanki roślin ogólnie rośliny te co są w akwarium przygotowanym dla ryb

Gość gość 072018
Kijanki płazów bezogonowych żywią się głównie martwymi szczątkami roślinnymi ale też glonami peryfitonowymi (porastającymi powierzchnię roślin bądź przedmiotów znajdujących się z wodzie). Glony które tworzące zakwit w wodzie należą do fitoplanktonu,glony bierne unoszące się w wodzie, nie sa pożywieniem kijanek