Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AUTORKA TOPIKU 25

jak zrobic sos na golabki??????????????

Polecane posty

Gość AUTORKA TOPIKU 25

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jaki jeszcze robicie do gołąbków? Bo mnie to zaintrygowało....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczarkowy albo grzybowy
tez moze byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No,czasem robię grzybowy.Ale najczęściej pomidorowy. Ja robię tak:lekko rumienię cebulkę,dodaję koncentrat, podlewam ciut wodą,doprawiam solą i pieprzem.Rzadko podbijam mąką.Moja mama robi taki sos bezpośrednio w garnku z gołąbkami,,,ale ja tej sztuki nigdy nie osiągnę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pieczarkowy albo grzybowy
grzyby to tak - podsmazyc na masl cebulke, dodac grzyby, poddusic, odparowac czesc plynu, dodac smietane, sol, pieprz. pomidorowy - podgotowac pomidory (wody odrobine, na dno garnka tylko, zeby sie nie przypalily), zrobic zasmazke z masla i maki, przetrzec przez sitko pomidory do tej zasmazki, zabielic smietana, posolic, popieprzyc, mozna wkroic tez troche czosnku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sos pomidorowy do golabkow: podsmazamy cebule i czosnek. dodajemy puszke pomidorow (lub swieze obrane i posiekane) gotujemy do lekkiego zgestnienia. na koncu dodajemy obfita lyzke gestej kwasnej smietany. przyprawy: sol, pieprz i cos z ziol - wg. upodoban.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozpuścić kostkę rosołową, dodać przecier i śmietanę+ pieprz :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×