Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga_---

rozszerzone pootwierane pory ale cera b. sucha

Polecane posty

Gość aga_---

co robic? Wszelkie kremy i toniki na rozszerzone pory sa dla cery tłustej i mieszanej bo takowa przewaznie ma pootwierane pory. Próbowałam linie vichy-normader, Dax perfecta ale nie pomogło a skóra na policzkach jest po tym sucha i pory bardziej widoczne. Ponadto przy mojej bardzo suchej cerze, troche sie skrzywdziłam tymi tonikami i kremami na zwezenie porów. Porobiły mi sie drobne zmarszczki,taka drobna siateczka zmarszczek. Z góry dziekuje za wszelkie rady :)

Gość uup

Gość pytanie dodatkowe
czy robią ci się wągry czy po prostu masz duże pory na twarzy?

Gość aga_---
wagry tylko na nosie ale sporadycznie

wiesz co - chyba cię nie pocieszę niestety :( jeśli nie pomagają kosmetyki, to chyba twoja cera ma po prostu taki \"urok\" i niewiele z tym zrobisz może jeszcze wizyta u niezłej kosmetyczki, może ona coś poradzi albo dermatolog

Gość aga_---
muehehe 🌼 dzieki z uwage :)

wiem że to niewiele :) ale eksperymentując z kolejnymi kosmetykami na delikatnej, suchej buzi tylko pogorszysz sprawę - sama wiesz a może kosmetyczka będzie miała do zaoferowania jakiś zabieg na pory (skoro zamykają naczynka, to czemu nie pory :) ) Znalazłam np takie wskazania dla mikrodermabrazji: trądzik pospolity (zaskórnikowy, grudkowy) blizny potrądzikowe łojotok suchość skóry zaskórniki, prosaki rogowacenie przymieszkowe rozszerzone pory blizny zanikowe i przerosłe przebarwienia i odbarwienia uszkodzenia posłoneczne skóry (twarz, ręce, szyja) czyli na pory rozszerzone też :) reszta tu na jakimś forum http://www.sfd.pl/w%C4%85gry_tam,_gdzie_by%C4%87_nie_powinny...-t245131.html

Gość aga_---
sie zaczytałam :) Spróbuje ustalic gdzie i za ile robia takie zabiegi i udam sie chociazby na wizyte w celu porady. Dzieki muehehe ide szperac dalej

gdzieś na kafe kiedyś czytałam, że na rozszerzone pory dobra jest maseczka z rozgniecionych czerwonych porzeczek-trzymać 25 minut-ale nie wskazana do cery wrażliwej. Jeśli więc masz suchą, to musisz uważać.