Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CO O TYM SĄDZICIE

Ładna, zadbana, ale... GRUBA

Polecane posty

Gość kkkjjj
Pogubiłas sie dziewczyno - to Ty piszesz o swoim problemie , to Ty piszesz ładna zadbana , ALE............ sama siebie zaakceptuj i bedziesz miec w d.. co inni myslą

Gość 3243242343243
wypierrdalaj stad grubasie i nie pieerdol smutów

Gość 3243242343243
idz powpierdaalac konserwe z biedronki ha hahahahahaa

Gość hajaja
A ty dziewczę czytaj ze zrozumieniem. Wiesz, co to jest bilans energetyczny? Twoje ciało to nie perpetuum mobile, ze będzie utrzymywać masę, jak odetniesz paliwo. No co z tego, ze masz zmiany hormonalne. To zanczy, że masz trudniej niż inni, ale nie że jesteś ufo z kosmosu, co tyje oddychając. Po prostu nałatwiej wkręcać sobie takie teksty, nie ja jestem winna, tylko moja tarczyca. Laska, wiem co to znaczy mieć jechany metabolizm, rozragulowane hormony w wziązku z tym wpieprzać sałatę całe życie. Trudno, niektórzy tak mają. A ty pomyśl o tym, ja za trochę lat ten tłuszcza zatka ci wszystkie arterie, pomyśł o miażdzycy, nadciśnieniu i chorych stawach. Pracujesz na własną przedwczesną starość i śmierć. I dlatego "zadbana grubaska" to oksymoron.

ale po co pytasz o zdanie innych???ja jestem gruba,jestem ładna i zadbana, mam gdzieś opinię innych:)tak-odchudzam się, bo zle mi z tuszą , bo ciężko i cierpi zdrowie, ale do głowy by mi nie przyszło interesować się opinia innych,phi:P:P:P:P tak juz jest i zawsze będzie, że ludzie będą się wymądrzać i wiedzieć co jest dla Ciebie najlepsze.Może sama ustal swoje priorytety, to Twoje zycie,pozdrawiam:)

Co tu się dzieje każdy się kłóci a chyba nie o to chodzi Skoro autorka jest nieco grubsza to nei znaczy też że każdy ma ją dojeżdżać ;/

Gość hajaja
To jest zresztą któryś z kolei topik roszczeniowych grubasek. Otyłość jest stanem patologicznym. Tyle tylko że na własne życzenie. Czego ty chcesz, żeby ci ludzie jeszcze przyklaskiwali i basowali jak to fajnie i kul być grubym? Nie jest fajnie. Otyłośc to plaga społeczna wysoko rozwiniętych społeczenstw, której skutki są katastrofalne. Jest na czele listy czynników skrecających życie i sprzyja powstawianiu wielu schorzeń. Jak podatnik mam również prawo nie solidaryzowania się z grubasami tak jak i palaczami, bo wasze leczenie finasowane będzie z mojej kieszeni. Na przykład.

Gość ciekawe no wlsnie
ale wy nie porownujcie gruasek takick jak w u.s.a co sie tocza a nie chodza

wierz mi miedzy grubaskami z usa a grubaskami z europy nie ma różnicy...tylko w tv pokazują ekstremalne przypadki a ludzie w to wierza...

Gość hehhehehheh ciekawe podejscie
mam nadwage i to spora, ale nigdy nie przyszloby mi do glowy, zeby miec pretensje do ludzi, ze sie im nie podobam, byc moze dlatego ze sama uwazam ze nadwaga to zaniedbanie sie i brak silnej woli, kiedy zrozumialam w koncu po dlugim czasie:) ze to tylko i wylacznie zalezy ode mnie i zaczelam sie juz z pewnymi sukcesami odchudzac:D (a nie jak wmawiano mi od dziecinstwa ze jestem po prostu dobrze zbudowana;P i ze nie jestem gruba;P i inne pierdy), i ze nie ma cudow-jak sie jest na dobrej diecie-opracowanej przez dietetyczke i cwiczy sie regularnie, to nie ma sily zeby nie schudnac, tylko to juz trzeba miec silna wole.

daj spokój dziewczyno,,,,zawsze znajdą się pseudointelektualiści, którzy \"zabłysną\" tekstem o podatkach....stare jak świat:P tusza jest problemem społecznym, jest nia tez depresja, patologia w rodzinie i wiele innych problemów i bolączek. Nie ma społeczeństw idealnych i nie ma idealnyc ludzi. Dziś jesteś zdrowy...jutro chory. Dziś pławisz się w luksusie , jutro jesteś bankrutem...ot zycie.Żyjmy i dajmy żyć innym:)

hm fisiowna bylas kiedys w usa? bo jak ja tam bylam, to zobaczylam monstra wielkie i tluste, jakich u nas sobie nawet jednej sztuki nie przypominam, ani w ogole nigdzie w europie gdzie bylam, tam sa naprawde patologicznie utuczeni ludzie-fast food rzadzi.

A moge spytać co to za choroba powoduje taką wage a nie inną? i w ogóle o jak dużej otyłości mówimy. Bo czasem robi to różnice. Co innego 70 kg a co innego 140..

a poza tym-autorko topiku, dla GRUBASA najważniejsza jest ADEKWATNA SAMOOCENA. Wtedy nie tylko masz gdzieś opinię innych i mało konstruktywną krytykę, ale też łatwiej jest schudnąć czego Ci z całego serca zyczę:)

Gość mam 2 kolezanki...
które mają ładne buzie ale nadwagę i o dziwno obie w wieku 22 lat wyszły za mąż i mają dzieci i są szczęsliwe a mężów maja przystojnych...kazda potfora znajdzie swego amatora! jedni lubia grubsze inni chudsze.. ostatnio na ulicy widziałam dziewczyne bardzo gruba i faceta chudego jak patyk i wygladali na szczęsliwą pare!! nie ma co pytac tu ludzi by sie dowartościowac bo się zdołujesz niepotrzebnie..ja nie naleze do kobiet szczupłych a jednak mam cudownego męża który jest szczupły i przystojny..dziewczyny zwracaja na niego uwagę na ulicy a znajome zazdroszczą a ja co wieczór gdy zasypiamy wtuleni w siebie zastanawiam sie co on we mnie widzial i ciesze sie jednoczesnie ze mam takiego męża...

niby logiczne, a jednak to pytanie zadalam, poniewaz twoje wrazenia roznia sie diametralnie od moich, chyba ze bylas w jakims cudownym stanie:) czy miescie, moze np w BH takich ludzi nie ma?:)

bylam i niestety widzialam kilka sztuk takich u nas...widzialam w Niemczech i w Belgii...tylko ze w stanach ludzie mają to w dupie...

Gość a ja jestem okrąglejsza
mam czym oddychać i na czym siedzieć :) nie jestem jakimś mega grubasem ale chuda też nie jestem. I mam w nosie co sądzą o mnie inni, lubię siebie taką jaka jestem, mam kochanego męża, który codziennie mi mówi, że wygladam pięknie i nie wyobraża sobie zebym była inna, tzn. chuda. Mam bardzo duże powodzenie u mężczyzn. Poprostu idę przez życie z uśmiechem i podniesioną głową i nie mam kompleksów z powodu rozmiaru 44 przy 175 cm wzrostu. Najważniejsze jest to, ze ja czuję się z tym dobrze.

Gość kwaśna pomarańzca
To wszystko gówno prawda.Moja kuzynka jest,no bardzo grubą bym jej nie nazwała,ale na pewno jest przy kości i ma 100 razy większe powodzenie u płci brzydkiej niz ja - wieszak,poza tym jest jeszcze zdolniejsza ode mnie.Osobowość jest najważniejsza.Czy nigdy nie zdarzyło się Wam zainteresować kimś,kto znacznie odbiegał od Waszego ideału?Mnie tak i nie ma na to reguły.Chudy,gruby,iski ,wysoki-kaię podobać,jeżeli będzie mia coś więcej do zaoferowania,niż piękną oprawkę.

A ja powiem tak sama obecnie się odchudzam iz przytylam po rzuceniu fajek co mnie nie usprawiedliwia ale nie zaluje a odchudzanie dopiero w miare teraz moge zaczac bo jestem po operacji przez co mialam mniej ruchu i napuchniety brzuch ale odchudzma sie dla siebiezeby czuc sie dobrze a nei dla kogos to jedna sprawa a druga to taka ze nie mozna przeciez autorki odrazu besztac jakby cos nie wiadomo co zrobila poprostu moze potrzebowala sie wyzalic nei jestescie w jej sytuacji stad tez neiwiecie jak to jest a jesli dla was to nei dorzeczne to poprostu nei pisac i ttyle :)

Gość CO O TYM SĄDZICIE
no więc ważę 88 kg. Mam 172 cm

Gość CO O TYM SĄDZICIE
sadło wylewa mi się po bokach, do tego mam dupę jak szafa trzydrzwiowa 😭

nie jest źle. Ja myśle ze napewno jakoś uda sie pare kg zgubić i juz wcale nie bedziesz musiala marudzic :) wieszakiem być nie musisz. a i przy problemach z tarczyca i hormonami da sie troche zrzucic- wiem bo mam oba . wiadomo każdy stopień jest inny. ale jesli nie wazysz ponad 100 , utrzymujesz te wage znaczy ze przy wysiłku (wiekszym niz inni odchudzajacy to sie pewnia zgadza) schudniesz . I po kompleksach. Polecam!! :) warto

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp

Moze mam lepszy pomysl te co sa grubsze i te co schudly badz sie odchudzja neich napisza do mnei na gg :) nizej podane w stopce i znikam bo topic trwa a kazdy sie kloci bylabym wdzieczna za napisanie